På stillingen 4-3 til Storhamar ble Eirik Skadsdammen utsatt for en tøff takling i rundvantet i egen sone.

Didrik Nøkleby Svendsen kom inn fra en død vinkel på Skadsdammen og satte tilsynelatende inn en takling med skulderen mot hodet på Storhamar-spilleren, som så ganske rystet ut etter hendelsen.

Umiddelbart etter kampslutt diskuterte det sportslige apparatet rundt Storhamar om de skulle innrapportere hendelsen, noe de lørdag formiddag gjorde.

Foruten taklingen mot Skadsdammen, blir Nøkleby Svendsen også innrapportert for en hendelse etter kampslutt.

Bevisst takling mot hodet?

Sparta-spilleren prøvde å få til litt knuffing med flere av storhamarspillerne etter kampslutt, og var i munnhuggeri med Scott Hotham, før Sparta-spillereen gjorde flere kuttebevegelser mot egen strupe for å fortelle at han skal "ta" Storhamar-spilleren. 

Lagleder i Storhamar, Mathias Saxrud, forteller at de aldri var i tvil om de skulle innrapportere Sparta-spilleren.

- Vi mener Spartas spiller bevisst fullfører inn taklingen mot hodet til Eirik Skadsdammen i det han går inn i duellen, og at han ikke er interessert i pucken, men kun å ta Skadsdammen, forteller Saxrud til HA-sporten. 

Han forteller at de også reagerte kraftig på hendelsen etter kampslutt.

- Etter kampslutt viser Nøkleby Svendsen "dødstegnet" mot våre spillere. Det er åpenbart at Svendsen bør ilegges karantene på bakgrunn av "dødstegnet" som vi ikke synes hører hjemme i idretten, forteller laglederen.

Da HA-sporten kontakter Spartas hovedtrener Lenny Eriksson for å høre hvordan de stiller seg til innrapporteringen, kommer det hele som en overraskelse på svensken.

- Det har jeg ikke fått med meg at de har gjort. Så de har rapportert inn det, ja? spør Eriksson litt undrende. 

Ettersom han ikke hadde fått lest hverken rapporten, eller fått med seg taklingen fra Nøkleby Svendsen på Skadsdammen, ønsker ikke Sparta-treneren å kommentere saken ytterligere. 

Skadsdammen klar søndag

Skadsdammen forteller lørdag at han føler seg bra, etter et besøk hos Storhamars lege.

- Det går bra med meg. Jeg har bare en kul på hodet. Det kjennes ikke ut som jeg har fått noen hjernerystelse. Jeg har pratet med legen, som kan dette bedre enn jeg kan, så det kjennes bra ut i dag, forteller Skadsdammen.

Han er klar for kampen søndag kveld.

Han forteller at han er glad for at klubben innrapporterer hendelsen.

- Jeg visste ikke at de skulle innrapportere det før nå, men taklinger mot hodet vil vi ikke ha i hockey, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.