• GLEDER SEG: Marthe Pabsdorff Brunvold .
    FOTO: Anders Bakkerud Larsen

Fredag formiddag braker Ungdoms-OL løs for de norske hockeygutta, når de møter storfavoritt Finland til åpningskamp på Lillehammer.

I OL-bobla

Markus Aas-Eng Mikkelsen gleder seg til kampene begynner, men erkjenner at han lever i en slags boble om dagen.

- Det er en syk opplevelse, egentlig. Det har ikke gått opp for meg ennå, sier han på spørsmål om hvor stort det er for ham å være en del av Ungdoms-OL.

Han gleder seg til den første kampen kommer i gang.

- Jeg kjenner på nervene. Jeg tenker veldig på at jeg ikke skal gjøre noen spesielle feil i den første kampen, og sånn. Men jeg har fått beskjed om at jeg bare må spille sånn jeg pleier, bare litt raskere, smiler han.

Høyt nivå

Han innrømmer at han brukte litt tid på å tilpasse seg nivået på treningene.

- Det var litt uvant. Tempoet er mye høyere på treningene her, og det er veldig gode spillere her. Jeg føler jeg tar nivået ganske bra. De første tre treningene var vanskelige, men nå har jeg begynt å komme inn i det, og da går det mye bedre, sier han.

Merker forskjell

Til daglig spiller Løten-jenta Marthe Pabsdorff Brunvold på lag med gutter i Storhamar. Under Ungdoms-OL på Lillehammer er hun lagvenninne med andre jenter som elsker å spille ishockey.

- Vi møttes på mandag og har vært sammen siden da. Det er veldig, veldig gøy, forteller en smørblid Pabsdorff Brunvold.

Hun trives med å trene med jenter, og mener nivået holder høy klasse.

– Det er veldig spennende å trene med andre jenter. Det blir mye fart og hardere pasninger. Jeg merker at det er høyere nivå enn det jeg er vant til fra guttene jeg spiller med, sier hun.

De norske jentene OL-åpner mot Slovakia fredag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00