Denne sesongen har Storhamar tapt 16 poeng etter å ha ledet kamper i eliteserien. De poengene hadde vært verdifulle, dersom man leser tabellen.

For etter å ha blitt hausset opp som gullkandidater før sesongen, har mye gått feil.

Les også Rundvantet-bloggen: Nærmer seg friskmelding

16 poeng ekstra hadde sørget for at Hamars hockeyhelter hadde toppet den hjemlige ligaen, to poeng foran Stavanger Oilers.

I stedet ligger Storhamar på 5. plass – 14 poeng bak siddisene. 

– Det er en kunst å spille på resultat, forklarer Storhamars assistenttrener Pål Johnsen.

Lars Løkken Østli frykter 4-3-seieren mot Lillehammer søndag fort kunne ha endt annerledes dersom de hadde vært på et tidligere punkt i sesongen.

– Hadde søndagens kamp vært spilt tidligere i sesongen, så hadde vi antakelig tapt den. Vi klarte i alle fall å holde unna noe bedre nå, sier Løkken Østli.

Mentalt fraværende

Pål Johnsen mener spillerne tidligere i sesongen ble for passive så fort de tok ledelsen i kamper, og han mener det kollektive langt fra har vært bra nok.

– Det er nok det kollektive som ikke har vært som det skal. I det siste har vi klart å spille på resultat. I tre av fire kamper har det vært jevne kamper, og vi har klart å dra det i land med at vi har vært mye mer aggressive, og vi har kanskje mer trygghet i spillet vårt nå, fortsetter Johnsen, som flere ganger denne sesongen har ment at spillerne ikke har opptrådt godt nok som et lag.

– Det mentale har kanskje vært litt fraværende, og så har det vært mangel på struktur, kanskje. Det har blitt mye én og én, litt passivt. Det blir det ofte når du ikke opptrer ordentlig som et lag, sier han.

Johnsen får støtte av Lars Løkken Østli. Backen mener imidlertid det har vært bedring den siste tiden.

– Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som har gått feil. Det er mye som henger sammen. Taper man, så mister man selvtillit, og det går utover det mentale. Når vi fikk en imot før, så ble vi veldig stresset, redde for å spille hockey, mener Løkken Østli.

Den siste tiden har trenerapparatet jobbet intensivt med å rette på hvordan strukturen i laget skal være, og hvordan spillerne skal framstå ute på isen.

Slapp med skrekken

Mot Lillehammer søndag ledet Johnsens elever 3-0, før Lillehammer benyttet sjansen til å spise seg inn igjen i oppgjøret med to reduseringer i midtperioden.

Hadde det skjedd tidligere i sesongen, frykter Johnsen at motstanderen hadde klart å snu kampen helt.

– I de siste kampene, har jeg vært helt trygg på benken. Det var jevnt mot Manglerud Star, men de skapte ikke all verden. Lillehammer skapte heller ikke så mye da de måtte.

– Men Lillehammer kom faretruende nære likevel. Hvordan forklarer du det?

– De fikk hjelp til det, for å si det sånn. Det var en annen som klarte å ødelegge den matchen der, forklarer Johnsen, og sikter til de i stripete uniform – dommerne.

– Den matchen hadde vi kontroll på helt til han begynte. Guttene blir jo forbannet og stresset. Jeg skjønner det, og da blir det match, da. Så enkelt er det noen ganger. Men jeg er enig i at det er unødvendig. Vi ledet 3–0 og skulle egentlig bare kontrollere. Men det snur fort i hockey.

I midtperioden søndag pådro Storhamar seg tre utvisninger på under seks minutter. Heldigvis for laget fra Hamar vest, klarte mjøsrivalen kun å utnytte det én gang.

Johnsen mener dømmingen i midtperioden var fryktelig svak.

– Jeg har aldri opplevd maken, men det var bare i andreperioden, for så vidt. Første- og tredjeperioden var det ikke noe å si på. Det var ingen linje på noe av det vi får i andre periode, forklarer Johnsen, som mener det er for vanskelig å vite hva de skal forholde seg til når det kommer til dommernes tolkninger.

– Det er et samarbeid det der, mellom dommere, trenere og spillere. Det hjelper ikke så mye å sage dem i media. De har dårlige dager, de også, men de hjelper nesten til å snu den kampen. Det blir feil, synes jeg, men de har vel hatt nyttårsfeiring de, også, sier Johnsen lattermildt.

I kveld får både dommere og spillere nye muligheter når Lillehammer gjester Hamar OL-Amfi.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.