Tirsdag spiller Storhamar åttedelfinsale mot selveste TPS Turku i Finland.

TPS, som har vunnet 11 nasjonale mesterskap, har hatt noen tunge sesonger. Nå spås åttedelsfinalen mot Storhamar å bli tøff for den finske storklubben.

SE HER: Slik vurderes lagene

storhamar

Storhamar tapte den første CHL-kampen 2-3 hjemme mot Sparta Praha. Siden har laget slått Sparta Praha på bortebane, beseiret Genéve-Servette to ganger og vunnet begge mot Red Bull Salzburg. Dermed har laget tatt 15 av 18 poeng, noe som gir Storhamar hjemmebane fordel mot den finske klubben. TPS har tatt 13 poeng så langt i CHL.

Jacob Berglund, som står med seks målpoeng, blir dratt frem som Storhamars største offensive trussel.

Oskar Östlund ligger på femteplass på målvaktstatikken med elleville 96,32 i redningsprosent. Han har også et målsnitt på kun 1,25 baklengs i snitt pr. kamp.

Svenske Östlund har kun sluppet inn tre mål eller mer i èn kamp i løpet av serie- og CHL-spill denne høsten. Det skjedde i bortemøtet med Manglerud Star 11. oktober.

TPS

TPS, som er Aleksander Smirnovs tidligere arbeidsgiver, spiller hjemmekampene sine i HK Arena, som har en kapasitet på 11.820 tilskuere.

Dave Spina er Turkus fremste offensive spiller. Amerikaneren står med tre scoringer og fem målgivende pasninger så langt i CHL. 

På målvaktsiden har Teemu Lassila gjort sine saker godt. Han står med 94,37 i redningsprosent.

Bonsaksen tror på Storhamar

Tidligere i høst snakket HA-sporten med Aleksander Bonsaksen, og han tror Storhamar har gode muligheter mot finnene.

- TPS har vært veldig opp og ned de siste årene, og jeg tror Storhamar har gode muligheter til å gå videre, sa Bonsaksen, som kunne fortelle om mindre baner i Finland.

- Banene her er en del mindre enn hva som er vanlig i Norge. Det gjør at tempoet blir høyere, og lagene spiller ofte en mer fysisk og aggressiv hockey. Storhamar må være forberedt på at TPS kommer til å presse høyt, sa han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.