Storhamar bryr seg om flyktningene som nå strømmer til Europa. Hundretusener er på flukt. De kommer til Ungarn, videre til Østerrike og Tyskland, og nå kommer tusener av dem til Skandinavia.

De trenger hjelp. Det vil Storhamar hockey gjøre noe med. Fredagens seriestart mot selveste Vålerenga i OL-amfien blir ikke bare en hockeykamp. Det blir en innsamling av penger og ting som flyktninger trenger.

- Vi håper det skal bli hockey med mening, forteller styreleder i Storhamar Hockey, Geir Byberg til h-a.no.

Styret i Storhamar har bestemt at de vil gi 10 kroner av det hver enkelt publikummer betaler i inngangsbillett på fredag.

- Vi håper jo selvsagt at det blir mætt fjøs, noe som da tilsier 5.500 tilskuere, og en tier fra hver vil sikkert være et godt bidrag til innsamlingsaksjonen, sier Byberg, og legger til:

- I tillegg til at Storhamar gir en 10'er pr. tilskuer, vil folk fra våre frivillige sammen med Røde Kors-medlemmer være i hallen før, under og etter kampen og samle inn penger. I tillegg til dette vil det være mulig for alle som kommer på kampen å ta med klær og andre ting som flyktningene trenger. Det er stort behov for både klær og annet til de flyktningene som nå kommer til landet. Vi i Storhamar vil da oppbevare det som kommer inn inntil Røde Kors henter det, sier Geir Byberg.

Han håper at andre idrettsklubber på Hedmarken følger opp og gjør det samme som Storhamar.

Flott engasjement

Margrethe Nordby i Røde Kors er imponert over det som nå skjer. 

- Det er flott og se alt engasjementet som mobiliseres nå i forbindelse med flyktningene som ankommer vårt nærområde og som fortsatt er på flukt, sier hun. I forbindelse med aksjonen som de og Storhamar Hockey nå setter i gang, er det ting som Røde Kors har behov for:   

• Vi har behov for noen som kan være med å ta imot klær i Holsetgaten 2, på Hamar om ettermiddagen.

• Vi har også behov for frivillige som kan være behjelpelige i noen timer med å sortere klær og utsyr slik at det kommer dit det er behov.

• Vi søker også kontakt med noen som har stor bil som kan kjøre klær og annet utstyr fra Hamar til mottak i Trysil, Stange, Flisa, og omkringliggende kommuner.

• I tillegg til dette ønsker vi å komme i kontakt med mennesker som kan bidra som samtalepartnere for flykningene på mottak.

- Dersom du har lyst til å bidra ta kontakt med oss, sier Margrethe Nordby.

Les også
NYHET 60 mindreårige flyktninger på Åkershagan mangler vinterklær.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.