• ØL OG AVIS: Storhamar-supporterne Stian Bekkelund og Anne-Lise Syversen lader opp til Lillehammer-kampen på Hamar Sports Bar. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

- Ser man kun på tabellen, bør Lillehammer være grei skuring for oss, sier leder i Storhamar Supporterunion, Stian Bekkelund (24).

Og det har han helt rett i.

Dragons er Stavanger Oilers' eneste reelle utfordrer i kampen om seriegullet, mens Lillehammer har festet grep om den stusslige sjuendeplassen på GET-ligatabellen.

Men selv om Storhamar har slått Lillehammer to ganger på bortebane etter de forsmedelige tapene tidlig i sesongen, ser Storhamar-fansen for seg en jevn batalje i Hamar OL-Amfi klokka 16 lørdag.

- Lillehammer hater oss mer enn vi hater dem. De sliter med dette lillebrorkomplekset sitt. Derfor blir mjøsderbyene alltid jevne og tette, forklarer Bekkelund og supporterkompanjong Anne-Lise Syversen (25), som lader opp til Mjøs-derbyet på Hamar Sports Bar.

- Lillehammer og trener Tor Nilsen ser på terminlista 14 dager i forveien at de skal møte oss. Fram til kampen tenker de ikke på annet, legger Bekkelund smått hånlig til, før både Bekkelund og Syversen understreker at de er sikre på seier.

Et enda bedre drømmescenario

HAs sportsredaktør, Rune Steen Hansen, lanserte torsdag sitt drømmescenario for sesongavslutningen. Under tittelen "Tidenes sluttspill" beskrev han kvartfinale mot Lillehammer, semifinale mot Vålerenga og et utmattende finaleoppgjør mot Stavanger som den ideelle måten å runde av en fantastisk sesong på.

Storhamars supportere har en enda vakrere visjon.

- Det er fortsatt mulig for oss å ta seriegullet. Vårt drømmescenario er at vi tar fra Stavanger tabelltoppen i Stavanger 21. februar, forteller Syversen.

- Mens vi møter Lillehammer i dag, får ikke Stavanger noen "walk in the park" borte mot Sparta, legger Bekkelund til.

Dersom Dragons vinner og Stavanger taper i ettermiddag, har luka mellom lagene krympet til fattige to poeng. Storhamar kan med andre ord være på skuddhold allerede før februars første dag. 

- Og Sparta er et godt hjemmelag, smiler Syversen lurt. 

Positiv gjeng

Det har skjedd mye bra på Hamar vest denne sesongen. Alle ser ut til å elske Storhamar. Gjengen som elsker klubben aller mest intenst, nyter medvind og harmoni.

Og de blir stadig flere.

- Vi har aldri vært så mange i Supporterunionen siden oppstarten i 2001. Det er god stemning her nå, forteller Bekkelund allerede tre timer før første dropp mot Lillehammer.

- Fjoråret var fryktelig tungt, men vi får igjen for det nå. Alle rundt klubben brettet opp ermene etter forrige sesong. Vi har sluppet fokus på dårlig økonomi og minuspoeng, og nå tror vi plutselig på NM-finale, stråler Syversen.

Fra klokka 16 kan du følge oppgjøret mellom Storhamar Dragons og Lillehammer her på h-a.no.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.