Det må ha føltes som etter ei blytung femmil eller en helvetes Tour de France da Storhamar-gutta stabret seg inn i garderoben mandag kveld.

Christian Larrivée brukte de siste kreftene på seiersshowet sitt foran egne supportere. Det var det siste adrenalinet han hadde igjen.

Så var det tomt.

For en bragd

Canadieren ble selve symbolet på bragden mot Sparta. For med Storhamars skadesituasjon var vi vitne til et lite mirakel på isen hvor samholdet og ønsket om stå opp for lagkameraten sin, fansen og hele byen, ble større og sterkere enn smerten og utmattelsen.

Med seks mann satt ut av spill på tribunen, var det bare 15 utespillere igjen til å gjøre jobben. Blant dem to unggutter som har spilt like mye U20-hockey som topphockey denne sesongen.

Storhamar var skrapet helt inn til beinet. 

De var på læret.

Men de ga seg ikke. Og det holdt akkurat inn.

Det er slike øyeblikk som skaper nettopp stolthet og samhold.

Og det er slike øyeblikk som visker ut skuffelsen over 6.-plassen i serien.

Storhamar var tilbake slik vi husker dem fra Champions Hockey League. De slo tilbake med verdens største hockeyhjerter. Og de fikk gaver tilbake fra tribunen med et fullsatt CC Amfi – som igjen følte seg som verdens beste hockeyby.

Må bruke påsken godt

At det var nettopp Sparta som fikk unngjelde, gjorde det bare enda deiligere. Ikke bare ble slaget vunnet på isen, men ordkrigen fikk også et perfekt punktum.

Med 4–2 i kamper er det ikke så mye mer å si. Sparta prøvde å tøffe seg, men Niklas Roest & co. møtte noen som var flere hakk smartere også denne gangen.

For Storhamar handler det nå om å hvile i påsken.

Og om å få friskmeldt spillere som Joakim Jensen, Martin Blakseth Huse og Martin Gran.

Vinnerskalle nummer én

Nyheten om at Petter Thoresen og Stavanger valgte Storhamar, slår inn over oss med skrekkblandet fryd. Det er alltid stas å møte Norges mestvinnende i ishockey – Petter Thoresen. En større utfordring får ikke Storhamar. Og det går an å forstå hvorfor Stavanger valgte nettopp Storhamar.

• De har vunnet alle kampene mot Storhamar i serien.

• De har trøblet litt mer med Vålerenga.

• Thoresen vet at Storhamar har slitt med måten Stavanger spiller.

• Og Storhamar er tynnere besatt enn Vålerenga akkurat nå.

Likevel tror jeg ikke det var noe opplagt valg for Petter Thoresen. Han vet også at Storhamar har det lille ekstra som ikke de andre har, men han føler nok at det blir vanskeligere å dra det fram slik situasjonen er nå.

Og kanskje har han gamblet litt på at Storhamar ikke får tilbake det de håper i løpet av påsken.

Slik kan Storhamar vinne

For Storhamar blir det selvsagt viktigere å få litt flere folk å spille på, men det er mye mer enn det som må stemme mot Stavanger for at finaledrømmen skal realiseres.

• Storhamar må unngå å bli for baktunge og de må sette høyere press på Stavanger. Blir de liggende for lavt, vil Oilers enkelt komme inn i offensiv sone. Der er de mye tyngre å stå imot enn Sparta.

• Storhamar må nekte Tommy Kristiansen rom foran målvakten. Om nødvendig må han bæres ut av hallen, for vi har sett hvordan pucken måkes inn når svære Kristiansen ødelegger sikten for målvakten.

• Storhamar må spille med samme disiplin og laginnsats som mot Sparta. 

• En Oskar Östlund i CHL-form, som vi så mot Sparta, vil kunne vinne et par matcher alene.

• Flere enn svenskerekka må produsere mål, for Stavanger vil være flinkere til å ta ut Jacob Berglund, Mikael Zettergren og Hampus Gustafsson. Selv om Christian Larrivée har vært en outstanding forsvarskjempe og en fantastisk lagspiller i kvartfinalene, er nok Storhamar avhengig av at også han produserer flere poeng.

• Vinner Storhamar den første kampen i Stavanger, tror jeg alt kan skje. Da vil publikum i Hamar igjen bære laget de neste kampene.

Det er mulig!

Og selv om det er mange sår som slikkes nå, er det nesten ei uke til første semifinale i Stavanger. 

Dessuten er det andre som har stått opp fra de døde i løpet av påsken før.

Og det er blitt gått på vannet før. 

Det umulige er altså mulig.

Derfor kan Stavanger fort angre på at de valgte nettopp Storhamar.

God påske.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00