Storhamar Dragons har imponert med to superraske scoringer i to kamper hittil i sesongen. Den ene kom etter 16 sekunder, og den andre etter ti sekunder.
Siden Nathan Martz banket pucken i mål etter ti sekunder mot Vålerenga på lørdag har det blitt en del snakk om rekordrask scoring, skriver dragons.no. Han var nære, den godeste Martz, men ikke nok til å knekke gjeldende klubbrekord. Både Pål Johnsen og Ole Eskild Dahlstrøm har vært enda kjappere ute.Det raskeste målet notert fra starten av en periode kom enda kjappere. Greg Barber brukte bare åtte sekunder på å sette pucken i mål i starten av andre periode mot VIF på Jordal Amfi i 2006.

Men ingen Dragons-spillere når helt opp mot norgesrekorden og verdensrekorden. Den har Stephen Foyn. Det vil si han har norgesrekorden, og den er tangering av verdensrekorden. Han scoret etter fire sekunder!

Stephen Foyn ble kåret til Gullpuck-vinner i 1990. Han innehar rekorden for raskest scorede mål i norsk ishockey, etter at han i en kamp for Sparta mot Furuset satte pucken i mål etter 4 sekunder. Dette var også tangering av verdensrekorden for raskeste mål på toppnivå.
Stephen spilte i sin tid for klubbener Färjestad, Timrå IK, IL Sparta
 

Ifølge dragons.no ble klubbrekorden satt i andre serierunde i 1995-96-sesongen. Ole Eskild Dahlstrøm fikk klem på det etter bare ni sekunder i bortekampen mot Spektrum Flyers. Den rekorden sto som ganske uslåelig, men ble kopiert bare fire år senere. Pål Johnsen sørget for sjokkstart borte mot Frisk Asker.

Ni sekunder er også det raskeste man har fått mål imot. Martin Andrésen på Furuset i 1993 og Spartas Kent Lindberg i 2006 deler den rekorden.

Noen raskere i Norge? Send tips til: nettavisa@h-a.no
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.