HAMAR: Storhamar-spillerne misliker sterkt å tape for mjøskollega Lillehammer - og vice versa. Derfor var også stemningen i Hamar høy etter at Storhamar hadde banket naboen 9-1 i den første kvartfinalekampen forrige sesong. Men en kan trygt si at Storhamar kom ned på jorda igjen, for da fem kamper var spilt, hadde Lillehammer avansert til semifinalen etter å ha vunnet de fire neste oppgjørene.

Tøff motstand fra start

I kveld møtes de til treningskamp i Hamar OL-Amfi.
- Det skal ikke stå på motivasjonen og innsatsen for vår del, sier Storhamar-trener Michael Smithurst til HA-sporten.
Smithurst har rykket opp som sjefstrener denne sesongen etter at Peter Johansson reiste til Sarpsborg og Sparta. Han har vært bevisst på å velge tøff motstand i oppkjøringen til seriestart mot Stavanger 11. september.
- Jeg synes vi får bedre svar på hvor vi står mot bedre lag. Jeg liker at spillerne skal utfordres hele tiden, og derfor ønsker vi hard motstand hele vegen, sier Smithurst.

Treningskampene

Foruten kveldens åpningskamp mot Lillehammer, får Storhamar besøk av Stavanger søndag. Tirsdag møter de Frisk Asker borte, og neste søndag kommer Vita Hästen til Hamar. Til slutt skal Storhamar delta i en turnering på Lillehammer 2.- og 3.- september. Der møter de Lillehammer i fredagskampen og enten Sparta eller Leksand i lørdagsoppgjøret.
- Hva legger du mest vekt på i den første treningskampen?
- At vi får fram intensjonene i spillet vårt og at spillerne er litt hensynsløse mot seg selv. Skikkelig innsats. Holdningene på isen er viktig. Jeg tror spillerne gleder seg til kamp, så det blir nok et slags vårslepp, mener Storhamar-treneren.

Få importspillere

- Hva kan du få ut av sesongen med den stallen du har til rådighet?
- Både gutta og jeg er veldig inspirerte, og vi har ikke noe dårlig lag. Det er nok litt uvant at vi har såpass få importspillere i stallen, men vi har mange rutinerte spillere, som blir viktige veiledere for de unge.
- Hvilke spillere står på ønskelista di?
- Vi har det vi har. Sånn er hverdagen, og jeg forholder meg til de spillerne vi har, sier Smithurst.

Først og fremst en back

En gjeng ildsjeler utenfor klubben som kaller seg Powerplay Club, har som mål å skaffe Dragons 500.000 kroner før seriestart, slik at klubben han hente en eller flere nye spillere.
- Er en back mest aktuelt?
- I utgangspunktet er det nok det for å få litt mer bredde på backsiden, sier Smithurst.
Til dagens kamp stiller han med alle sine beste menn.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.