HAMAR: - Jeg har akkurat sendt melding til Roy (Johansen). Jeg kommer ikke til å spille VM, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.
KHL-stjernen velger isteden å tilbringe tid med familien.

- Egoist i to år

- Nå har jeg vært en egoist i to år. Vært borte fra familien i 20 av 22 måneder. Mange vil kanskje tenke at det bare er snakk om to uker, så det gjør ingenting. Men det er mye bedre å kunne ta seg fri med en gang. Familien trenger meg, og jeg savner dem, forteller Thoresen.
Norge spiller i helgen oppkjøringskamper til mesterskapet i Russland (se egen sak). Roy Johansen må dermed klare seg uten sin største stjerne i mesterskapet som starter 30. april for Norge.
- Det har handlet om mine drømmer i to år. Nå har jeg satt et fint punktum med seier, så nå er det fokus på familien som gjelder, fortsetter Thoresen.

Fjerde beste poengplukker

For sluttspillseieren med Salavat var stort.
- Det er det største jeg har opplevd på hockeybanen. KHL er det beste etter NHL. Opp dit er det lite stykket, men 70-75 prosent av de beste spillerne i Europa, er her.
Og spesielt kamp tre, husker Thoresen godt. Hamar-gutten ble matchvinner på en styring i 3. periode.
- Det var sinnssykt godt. Jeg scoret ikke så mye i sluttspillet, men da jeg først fikk scoringen, var den viktig, sier en lettet Patrick Thoresen dagen etter KHL-triumfen.
Thoresen innrømmer at det har vært et stort press på ham og lagkameratene.
- Det er kun gull som har vært godt nok for trenerne, fansen og presidenten. Ekstra moro å klare det, sier Hamar-gutten.
Thoresen ble sluttspillets fjerde beste poengplukker med sine 18 poeng (3+15) på 21 kamper. Best var Lokomotiv Yaroslavls Josef Vasicek med sine 22 poeng.

Levert

Salavat lyktes ikke under fjorårets sluttspill. Da var de også favoritter. I år lyktes de etter å ha slått Atlant 4-1 i finaleserien.
- Laget var godt nok til å vinne i fjor og. Forskjellen i år har vært at rollene i laget har vært klarere. Og alle har akseptert sin rolle, sier 27-åringen, som har hatt en offensiv rolle gjennom hele sesongen.
- Jeg føler at jeg har levert. Det er klart det ikke er lett å ta ut laget, når samtlige 20 spillere hadde spilt i de to beste femmerne til samtlige lag i KHL.

Tilbud fra Salavat

Hva som skjer neste sesong har Thoresen satt på vent. Han vet det vil komme et tilbud fra Salavat, men han vil avvente å se, om det skulle komme opp et tilbud fra NHL.
- Skal jeg fortsette i Salavat må det være en pakkeløsning, så jeg får med familien. Jeg vil ikke fortsette sånn som nå.
Den avgjørende finalen vant Thoresens Salavat 3-2. Ekstra spennende ble det i sluttminuttene, da Salavat fikk en spiller utvist, og gjestene fra Moskva jaktet en utligning med to mann mer på isen.
- Vi visste det skulle blir tøft. Da vi gikk opp i 3-0 i kamper, begynte vi å tenke litt gull og feiring, men det var ikke derfor vi tapte den fjerde. Sinnssykt deilig å vinne når det ble så spennende på slutten.
Thoresen er den første fra en mindre hockeynasjon som kan kalle seg KHL-mester. Fra før er det kun russere, svensker, finner og en slovak som har vunnet.
Om et par dager setter Thoresen seg på flyet hjem. Først blir det noen dager på fjellet, før han tar med familien på en lengre ferie.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00