• Gleder seg: Adam Polasek gleder seg til å møte Storhamar.

Ishockey har lange og stolte tradisjoner i Tsjekkia og ikke minst hos Storhamars første motstander i CHL, Sparta Praha.

– Foran denne sesongen besluttet eieren i klubben at vi skal spille hjemmekampene våre i moderne O2 Arena, forteller mediasjef Tomas Zetek.

Varsler bokott

Den nyheten har ikke blitt spesielt godt mottatt av lagets mest trofaste tilhengere.

– De som har fulgt laget i mange år vil at klubben fortsatt skal spille her i Tipsport Arena, sier Zetek somt ok imot HA-sporten under en av lagets treninger før CHL-kampene.

Den tradisjonsrike hallen har nå bli degradert til et sted hvor laget kun trener, ikke lenger spiller kamper.

– Som du ser er hallen slitt og ikke veldig moderne, sier mediasjefen som er spent på hvor mange av supporterne som faktisk vil boikotte laget når laget spiller sin første hjemmekamp i CHL.

Like spent er ikke taxi-sjåføren som kjører HA-sporten til hallen.

– Mange av supporterne drar ikke dit, siden Sparta Praha nå skal ha samme hjemmebane som rivalen Slavia Praha hadde før de rykket ned forrige sesong, forteller sjåføren.

Masse bråk

For tsjekkisk media har valg av hjemmearena også vært tema.

– Jeg tror en del av supporterne ikke kommer til å bli med laget til O2 Arena. Det er her i Tipsport Arena klubben og tradisjonene hører hjemme ifølge de som har fulgt laget i mange år, forklarer journalist Jakub Hlavac i iSport.cz.

Han følger laget tett og tror det kommer rundt 2.000 tilskuere til kampen mot Storhamar.

– Snittet i CHL i fjor lå på det samme. Supporterne må bli kjent med denne turneringen før de kommer på kampene, tror journalisten.

Imponert over Storhamar

Alle HA-sporten snakket med på Sparta Praha sin morgentrening er positivt overrasket over at det kommer 200 Storhamar-supportere til bortekampene i Praha.

– Kommer det såpass mange fra Norge, spør Adam Polasek, en back-kjempe på 191 cm og snaue 100 kilo som scoret mål mot Geneve-Servette lørdag (3-4 tap).

– De kommer til å få en flott opplevelse. Praha er en veldig fin by og de kommer til å se en veldig god hockeykamp. Jeg gleder meg allerede, sier Polasek.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.