SARPSBORG: Landslagssjefen er klar på at det er et stykke opp til det han mener blir tetrioen i årets serie; Sparta, Vålerenga og Stavanger.

- Men Storhamar er en outsider, understreker Roy Johansen overfor HA-sporten.

- Ikke like bra som før
Han følger naturligvis den norske ligaen tett, og har også grei oversikt over Storhamar.

- Jeg vet at de trente bra i fjor. Det kan også i gi utslag i år. Og jeg vet at de har trent godt i år.
Han har noen kriterier han mener laget og trenerteamet må oppfylle, dersom Storhamar skal klare å henge seg fast på øvre halvdel.
- Storhamar er bra besatt, men ikke like bra som før om årene. De er avhengige av at ikke feil spillere blir skadet, og at de presumptivt beste - de som får mest spilletid og spiller powerplay - leverer. De beste og målvaktene må få det til. Da kan de hevde seg i topp tre, sier Roy Johansen.

Moralen i veggene
En av de viktigste årsakene til at han har tro på Storhamar, er kulturen som sitter i veggene i OL-Amfien.

- Storhamar må klare å opptre som et lag, og ha arbeidsmoralen på topp hele veien. Men det har alltid vært bra i Storhamar, det ligger i kulturen der oppe. I tillegg ser det ut til at de har en bra rollefordeling.

- Ruben er inne
Når det gjelder landslagsaktuelle spillere, er nåløyet trangt. Kanskje spesielt nå i forkant av OL, ettersom det skal testes og spilles inn lag og rekker.

- Ruben Smith er inne. Det har han vært lenge.
- Ellers er det de vanlige. De som har vært en del av landslaget. Eirik Skadsdammen og Pål Johnsen, blant annet. Joakim Jensen var jo uttatt i fjor, men sa nei på grunn av skolegang.
- Er Jensen en reell kandidat, nå som han fortsetter å banke inn mål?
- Det holder ikke bare å være god i Norge, når alle utenlandsproffene melder seg på. Man må ta de sjansene man får til å vise seg fram på landslaget, sier Johansen.

Spent på Mathisrud
Samtidig avviser at han er skuffet over at Jensen takket nei sist.

- Jeg hadde ingen problemer med å akseptere at han hadde gode grunner for å melde forfall. Men igjen, det gjelder å ta sjansene man får, sier Roy Johansen.
Som peker på Marius Mathisrud som en spennende mann kommende sesong.
- Han kan overraske. Jeg kjenner ham fra før, og han var god da jeg så ham i Furuset i fjor. Det er en spiller som kan produsere mange målpoeng, sier Johansen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.