Far Rune Gulliksen er en av mange i Storhamar Dragons som håper at Wang Toppidrett etablerer seg i Hamar.
- Det ville vært et enormt løft for klubben når det gjelder sport. For Anders sin del ville han kombinere hockeysatsing og skole, og det tilbudet finnes ikke i Hamar. Derfor begynte han på NTG på Lillehammer i høst. Han ønsker å få mest mulig ut av kombinasjonen idrett og skole. Der går det hånd i hånd. Alt blir lagt til rette for de som har lyst til å bli toppidrettsutøvere. Anders syntes det var litt vanskelig å flytte fra kameratene, og det var litt spesielt at det var Lillehammer, men han stortrives, sier Rune Gulliksen, som sitter i eliteutvalget i Dragons.
Han trener også U18-laget til Storhamar, som tapte mot sønnens lag søndag.

Tilrettelagt opplegg

Anders Gulliksen (16) er veldig godt fornøyd med opplegget på NTG.
- Det er et kjempebra tilbud, sier Anders, som har en strukturert hverdag.
Det er trening hver morgen. Så er det skole fra 11.30 til 15.45. Etter det drar han hjem og spiser, slapper av, før det er trening igjen på kvelden.
- Det er både trening på is og styrketrening nå. Hele laget mitt går på NTG, så vi er blitt en herlig gjeng som vil det samme. Jeg er veldig godt fornøyd, sier 16-åringen, og legger til:
- Jeg vil satse på hockey, samtidig som jeg vil få med meg skolen. Slik sett er NTG perfekt for meg.

Vil få én timeplan

Tore Neby, som er sportslig leder i yngres avdeling i Storhamar, håper de i framtida kan beholde talenter som Anders Gulliksen.
- Vi vil stoppe lekkasjen, og i tillegg være attraktive for andre ambisiøse spillere. Med et toppidrettsgymnas vil utøverne få én timeplan å forholde seg til. Det er snakk om prestasjonskultur, og vi må våge å si toppidrett høyt i Hamar. Her snakker vi om morgendagens toppidrettsutøvere, sier Neby.
Rune Gulliksen supplerer:
- Vi kan ikke være fornøyde med utviklingen av egne produkter. Med et toppidrettsgymnas kan vi gi spillerne et mye bedre tilbud, og dermed heve kvaliteten på spillerutviklingen, sier Gulliksen.
Onsdag er det et stort infomøte om Wang Toppidrett i Vikingskipet.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.