HAMAR: - Vi må ha inn noe på løperfronten, og mest sannsynlig en back til, sier Storhamar-trener Michael Smithurst på spørsmål om hva han fortsatt ønsker seg av spillere foran neste sesong.
Han overlater til det sportslige apparatet å holde orden på agentkorpset og ha en dialog med aktuelle spillere, men har klare tanker om hva han ønsker:

Bruker tidligere spillere

- Jeg er veldig glad for at vi har fått plass den norske stammen i laget, og at de tidlig er i gang og trener bra. Det å plukke inn riktige folk utenfra er en litt lengre prosess, men det handler om at vi i Storhamar ønsker de riktige typene både i garderoben og på isen.
I tillegg til agentene som tilbyr spillere i ett kjør, bruker Storhamar gamle dragespillere for det det er verdt:
- Vi bruker de som har vært her, og de som er her nå, både for å finne riktige forsterkninger, og som referanser på hva vi i Hamar står for.

Ut og inn

Storhamar har tatt farvel med Blake Cosgrove, Andreas Gröndahl, Andreas Hjelm, Lars Erik Hesbråten og foreløpig Johan Ramstedt. Sistnevnte kan være aktuell for en ny sesong i gult og blått.
Spillere som André Bjørge Paulsen, Andreas Paulsen Aas og Eirik Salsten, som var med i hele eller deler av forrige sesong, er foreløpig ikke på lista over A-lagsspillere, mens Christian Remo Nicolaisen er i Østerrike fram til jul.
Så langt er det bare Tommy Johansen (målvakt) som er ny i spillerstallen, og Storhamar har fokusert mye på å få på plass sine spillere fra i vinter.
Det er heller ingen avklaring rundt Adrian Saxrud Danielsens Canada-eventyr. Han må avvente en draft i slutten av juni før det eventuelt kan bli en overgang til kanadiske Drummondville Voltigeurs.

Serieoppsettet klart

Storhamar åpner hjemme mot Stavanger og avslutter borte mot Peter Johansson og Sparta denne høsten. Eliteserien åpner om lag en uke tidligere enn normalt, og en av årsakene er at klubbene gjerne ville unngå tre kamper i uka så mye som mulig.
- Det er litt forskjellige meninger om det. Når det går bra er det bare morsomt med tre kamper i uka, men når det er litt tungt er det ålreit å få trent litt ekstra også, sier Michael Smithurst.
Han har ikke sett så mye på oppsettet, men har registrert at juleferien blir kort.
- Kamp allerede 2. juledag har jeg fått med meg, og det borte mot Sparta, smiler Storhamar-treneren.

Mellom

I siste halvdel av november og starten av desember har Dragons ni kamper på 27 dager, og i januar og starten av februar ni kamper på 25 dager!
- Det er alltid et tettpakket program i januar for å komme ajour til sluttspillet, så det er vi vant til. Det er derfor vi trener knallhardt nå, fastslår Smithurst.
Storhamar får en ekstra hjemmekamp kommende vinter, siden det er ujevnt antall lag i serien og lagene bare møter hverandre fem ganger i stedet for seks. I år blir det tre hjemmekamper og to bortekamper mot Stavanger, Lillehammer, Manglerud Star, Vålerenga og Frisk Asker.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.