Daglig leder Erik Kristiansen bekrefter overfor h-a.no at de to trenerne ikke lenger skal lede elitelaget i Get-ligaen.

- Det er riktig at de ikke lenger skal trene vårt elitelag, sier Kristiansen lørdag klokka 13.

Det er bare et døgn siden Smithurst og Norgren presenterte sin løsning for klubben. Avgjørelsen er deretter blitt tatt raskt.

- Ville mistet spillere ved et lønnskutt

De to trenerne har selv tilbudt seg å forlate sin post. Årsaken er klubbens tøffe økonomiske situasjon. De to ønsker å bidra til å gjøre det lettere å komme ovenpå økonomisk ved å slippe trenernes lønnsutbetalinger.

LES OGSÅ: Dragons purrer på 500.000 kroner fra folk

Trenernes frykt var at spillere i stedet kunne forsvinne.

- Alternativet var lønnskutt for spillerne, sier Jonas Norgren.

LES OGSÅ / SE VIDEO: Dragons-spillere vil gå ned i lønn

Han mener det ville vært naivt å tro at klubben fikk beholde alle spillerne ved et slikt lønnskutt.

- Flere av våre spillere framstår som attraktive for andre klubber - i et overgangsvindu som nå er åpent. Den sjansen kunne vi ikke ta. Vi mener laget, slik det ser ut i dag, kan gå langt. Derfor valgte vi denne løsningen, som er det sportslig beste for Storhamar, utdyper den nå avgåtte assistenttreneren.

Vil spille for Smithurst og Norgren

Spillerne er informert om trenernes avgang. Målvakt Tommy Johansen er rørt, og skriver følgende på Twitter:

"At dere gjør noe slikt for å redde oss, er så ufattelig stort! Skal ikke være vanskelig for oss å spille for dere denne sesongen".

"Gullik" tar over

De to trenerne har begge en spillerkarriere bak seg i klubben. Erik Kristiansen berømmer dem for avgjørelsen og peker på at de er mest opptatt av klubbens beste.

Sportssjef Rune Gulliksen, også han med en fortid som spiller i gult og blått, tar over treneransvaret ut sesongen.

Klubben takker

Klubben skriver følgende i pressemeldingen klokka 13.40:

«I dag ble spillergruppen orientert om at Michael Smithurst og Jonas Norgren gir seg som trenere i Dragons. På grunn av den utfordrende økonomiske situasjonen i Dragons, valgte begge to etter eget ønske å tilby seg å slutte nå. Grunnen begge har oppgitt er at de har et sterkt ønske om at både klubben og sporten skal komme velberget ut av den vanskelige situasjonen vi er oppe i. Storhamar Dragons har akseptert dette tilbudet, og vil takke både Michael og Jonas for den uegennyttige holdning de har vist. Dette er to personer som virkelig setter klubbens behov foran sine egne personlige interesser! Rune Gulliksen vil tre inn som ansvarlig trener siste del av denne sesongen».

Jonas Norgren understreker at det ikke ligger noen konflikt med klubben bak hans og Smithursts avgjørelse.

- Jeg har hatt fine år i klubben, og denne dagen føles rar og tung. Nå skal jeg ut i arbeidslivet som alle andre, slutter han.

H-a.no har ikke lyktes i å få en kommentar fra Smithurst.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.