HAMAR: - Både lege My Lystad og jeg er enige om at alle idrettsutøvere skal spise ordentlig først, skikkelig og nok mat, før de vurderer om det er nødvendig med kosttilskudd og vitaminer. Mat er den beste måten, fastslår Storhamar-trener Michael Smithurst.
Mange idrettsutøvere bruker såkalt proteinpulver, men gjennom et slikt produkt mister utøveren mye annet som kommer gratis gjennom maten.
- Proteinpulver er vel og bra til sitt bruk, men du får bare i deg det som står på pakka. Jeg tror mange av våre utøvere lærte om hvor mye du mister gjennom ikke å spise variert kost i tillegg, sier Smithurst.
Når det gjelder kosttilskudd og andre preparater har Storhamar helt klare regler på at lege My Lystad skal godkjenne alle produkter før de tas i bruk. Klubben kartlegger vanene til sine nye spillere hver sesong, og fraråder og nedlegger forbud mot bruker av tilskudd som kan være i risikosonen i forhold til dopingreglementet.
Lystad synes A-lagsspillerne til Storhamar er flinke med kosten, og ikke mange bruker tilskudd til kosten.
- I disse lavkarbotider som det er fokus på i samfunnet er det viktig å understreke at det ikke fungerer for idrettsutøvere som skal prestere på et høyt nivå. Når det gjelder kosttilskudd og andre preparater føler jeg at det kanskje er litt mer press for de utøverne som nå kommer mot seniorlaget, enn det er i forhold A-laget i dag. Vi har hatt noen henvendelser fra folk som har med seg bokser og pulver, og lurer på om det er greit, men vi forsøker å ha fokus på riktige vaner med mat, og ikke kjappe løsninger med pulver og piller, forklarer Lystad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00