I dag er det ti år siden Ruben Smtih debuterte i eliteserien. Den gang spilte han for Storhamar. Motstanderen var Lillehammer.

Les Rubens blogg her!

Ruben Smith kom til Hamar og Storhamar som 16-åring, og han ble NM-mester, landslagskeeper og sluttspillets mest verdifulle spiller i løpet av sine år i gult og blått.

takker orskaug

Smith bodde i Hamar fra 2003 til 2010, og han har mange gode ord å si om sin gamle hjemby.

- Jeg lærte veldig mye i løpet av den tiden jeg var i Storhamar. Jeg lærte hvordan jeg skulle trene, og jeg fikk god erfaring med mange kamper og mye tillit. Torbjørn Orskaug var i systemet der, og han var viktig for meg. Jeg hadde aldri kommet så langt som jeg har gjort uten tiden min i Storhamar, sier Smith, som setter NM-gullet mot Frisk Asker i  2008 høyt på listen over de største tingene han har vært med på.

- Den bøtta var veldig spesiell. Vi kom på fjerdeplass i serien, og vi slo nedenfra og opp i sluttspillet. Vi var ikke favoritter, men vi gikk hele veien og vant til slutt. Vi avgjorde i sudden death foran et fullsatt Hamar OL-Amfi, og det var veldig spesielt. Den første bøtta er selvfølgelig litt ekstra spesiell for meg, sier han.

snudde nedturen

Stavanger-gutten forlot Storhamar for Rosenborg etter en vanskelig 2009/10-sesong, og verre skulle det bli for ham. Midtveis i sesongen fikk han sparken i Rosenborg etter en krangel med treneren. Smith gikk en uviss hockey-fremtid i møte, men så fikk han muligheten til å redde karrieren hjemme i Stavanger.

- Jeg fikk komme tilbake, og det var utrolig deilig å vinne gull her. Da følte jeg at jeg fikk revansje for alt som skjedde i Trondheim.

klar for kamp

Sist sesong var Smith med på å slå Storhamar i en ellevill seriefinale, der Stavanger trakk det lengste strået i kamp sju.

- Vi var favoritter til å vinne, alt presset lå på oss. Vi klarte det i kamp sju, og det var veldig morsomt, sier Smith, som gleder seg til kveldens kamp.

- Storhamar har spilt bedre den siste tiden. De har et bra lag, og nå virker det som de har fått satt laget sitt bedre. Men vi har et utrolig godt lag, og vi skal slå alle. Klarer vi å spille på topp, så skal vi være et vanskelig lag å slå, sier han.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.