Storhamar-treneren er godt fornøyd med at det er stor konkurranse om plassene nå. Han vil følge utviklingen til hver enkelt spiller tett, fra dag til dag.

– Fortsetter unggutta å jobbe knallhardt vil de få sjansen. Det er ingen spillere som har faste plasser i dette laget. Noen må kanskje være litt tålmodige, og det er viktig å ikke deppe, men jobbe videre. Plutselig kommer sjansen, sier Aleksander Smirnov.

Fire femmere

Han ser for seg å bruke fire fulle femmere denne sesongen.

– Det er mange kamper. Vi kan ende med over 70 kamper når sesongen er ferdig. Det blir en tøff sesong. Da er det viktig å styre belastningen. Nå har jeg muligheten til å hvile noen spillere i noen kamper. Småskadde spillere kan stå over en kamp eller to. Vi har folk å sette inn. Den brede stallen gir mange flere muligheter, sier russeren, og fortsetter:

– Det handler om å trene bra og utvikle seg, for alle.

De yngste gutta har også muligheten til å spille kamper på U20-laget, som har Tommy Marthinsen som trener.

– Jeg jobber tett med Tommy. Det handler om prestasjoner på U20-laget også.

Imponert over Langdalen

Jørgen Langdalen, Vetle Lindstad, Anders Gulliksen (løpere), Simen Løvhaug Hansen og Stein André Økelsrud Hagen (backer) fikk alle spilletid på A-laget forrige sesong, i tillegg til de mer etablerte unggutta som Martin Gran og Magnus Eikrem Haugen.

– Jørgen har imponert meg i sesongoppkjøringen. Han har tatt flere steg, sier russeren.

Jørgen Langdalen lar seg ikke stresse av den brede stallen.

– Alle vil jo spille. Tøff konkurranse motiverer meg ekstra. Sasja og Pål (Johnsen) er flinke til å gi tilbakemeldinger, og følge opp. Det er også veldig motiverende, sier Jørgen Langdalen, som føler seg i bra slag.

– Det har vært tøffere trening i sommer enn i fjor. Det, og en bredere stall, er de største forskjellene. Forrige sesong jobbet jeg 100 prosent. Det fungerte ikke topp. Jeg var mye sliten. Nå jobber jeg 60 prosent, og har bedre muligheter til restitusjon. Jeg merker at formen er bedre nå enn for ett år siden, sier Langdalen, som er med i troppen som møter Vålerenga i den første treningskampen i kveld.

Vetle Lindstad sliter med en ankel og står over.

Fire femmere

Aleksander Smirnov innrømmer at han er spent foran den første treningskampen.

– Det blir spennende å se de nye spillerne i kamp. Vi har mye fart i laget nå. Vi møter Vålerenga og Lørenskog denne uka, og det vil gi oss svar på hva som er bra og hva vi må jobbe mer med.

Dette er rekkene i kveld: Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen–Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Alexander Reichenberg–Magnus Lindahl, Mikael Zettergren, Martin Gran–Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten. Jørgen Langdalen er ekstra ving.

Backpar: Patrik Bäärnhielm, Scott Hotham–Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen–Lars Løkken Østli, Christian Bull–Erik de la Rose, Andreas Øksnes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.