• 1-0-JUBEL: Her feirer Storhamar-gutta 1-0 i Stavanger. De skulle etter hvert få mye mer å juble for. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Onsdag utliknet Storhamar til 1-1 i kamper i Hamar Ol-Amfi, og i kveld overtok de rett og slett føringen i NM-finalen. Stavanger ble sendt målløse av egen is, og Storhamar sikret seg hjemmebanefordelen med en fantastisk oppvisning og 3-0 i DNB Arena.

- Det var fint å komme hit og vinne. Det er ikke mange som lykkes med det, sier Jimmy Andersson til TV 2 Sportskanalen etter bragden i oljebyen.

Bedre forberedt

- Vi var nok litt mer forberedt på hva som skulle skje i dag enn på onsdag. Alle var mer innstilt på å gjøre en hardere jobb, og innstillingen vår var bedre fra start i dag, forklarer Andersson videre.

- Laginnsatsen i dag er enorm. Vi tekker skudd og sliter så hardt vi kan, og denne gangen gikk det veien.

Nå trenger Storhamar "bare" å slå Stavanger to ganger på Hamar for igjen å kunne kalle seg norgesmestere. Det ofrer ikke Andersson en tanke.

- Vi tar én kamp av gangen. Det er et kjedelig svar, men sånn er det, avslutter Storhamars nummer 69.

Kjempestart av Storhamar

Forrige gang Storhamar gjestet oljehovedstaden, fikk de vaskeekte juling og ble overkjørt direkte fra start.

I kveld tok et godt forberedt Storhamar-lag isteden tak i kampen fra første dropp.

Og etter seks gode Storhamar-minutter tok Sasjas menn også ledelsen. Jacob Berglund fanget opp pucken og fant Luke Moffatt foran goalen. Moffatt tok med seg pucken elegant med skøyta, fintet ut Ruben Smith i Stavanger-buret og satte inn 1-0.

Da hadde allerede Martin Gran gått av isen med en skade og gitt seg for dagen.

Uten Gran gjorde Storhamar en strålende periode, og hedmarkingene ledet fortsatt med ett da lagene tok pause.

- Vi gjør en bra førsteperiode på bortebane, og det er vi som tar tak i kampen fra start. Vi er godt trent og kan holde dette trykket oppe i 80 minutter eller så lenge vi må, sa Erik de la Rose selvsikkert til TV 2 Sportskanalen etter 20 hockeyminutter i Stavanger.

Berglund-show

Storhamar fortsatte det gode spillet etter sidebyttet, og ni minutter ut i midtperioden kom nok en scoring. Denne gangen gjorde Jacob Berglund alt selv da han tok med seg pucken fra høyre, dro seg løs foran Stavanger-goalen, satte fart rundt målvakt Smith og løftet pucken opp i nettet.

En fantastisk vakker scoring sørget for 2-0 og stillhet i DNB Arena - sett bort fra i bortetribuna og på TV 2s kommentatorplass.

- Herre min hatt, for en scoring! Det er nesten sjokktilstand i Stavanger, utbrøt nemlig Kasper Wikestad.

Like etter måtte Mads Hansen slå følge med Martin Gran inn i garderoben. Storhamar-kapteinen fikk tydelig vondt i et kne etter et sammenstøt ved vantet.

Til tross for skadeproblemer, to utvisninger på tampen av andreperioden og et tøft Stavanger-press, ledet Storhamar og superfriske Andrew Engelage fortsatt 2-0 før tredje periode.

- Det kommer til å bli tøft. De trenger to mål for å komme inn i matchen, så de kommer til å kjøre på fra start, sa målscorer Berglund til TV 2 i pause nummer to.

Avgjorde fra egen sone

Tøft ble det, men i Storhamar-buret sto Engelage som en gud. Stavanger-forsøk etter Stavanger-forsøk etter Stavanger-forsøk ble trygt stoppet av den storvokste kanadieren.

Med et drøyt minutt igjen ble vondt til verre for Stavanger. Vertene spilte uten målvakt, og Eirik Skadsdammen fanget opp pucken i egen sone. Derfra avsluttet han med ryggen mot mål. Storhamar-veteranen traff blink, og han kunne dermed feire 3-0 og borteseier foran en fly forbanna Josh Soares og et Oilers-lag i oppløsning.

Fornøyd Sasja

Etter 0-3-smellen i egen ishall innrømmer Soares' sjef at presset nå er løftet over på Stavanger.

- Vi har hele tiden vært innstilt på at vi må vinne på Hamar. Men nå er presset på oss greit, liksom, sier Petter Thoresen til TV 2.

Søndag besøker nemlig Stavanger Hamar OL-Amfi, og med Storhamar-seier der sikrer de gule og blå seg to matchpucker i kampen om NM-gull. Det vil heller ikke Aleksander Smirnov tenke på. 

- Jeg tenker ikke på det. Neste kamp er på søndag, og da må vi være klare. Det er en jevn serie, og begge lagene viser god hockey. Ingenting er avgjort ennå, sier Sasja rolig til TV 2.

- Jeg er fornøyd med både resultatet og kvaliteten i dag. Vi følger planen og spiller smart, oppsummerer russeren. 

Storhamar stilte med følgende lag: 

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

2. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran.

4. rekke: Jørgen Langdalen, Simen Sveen - Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard, Lars Erik Hesbråten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.