PHILADELPHIA: Norge, med sin tilpassede Drillo-stil til ishockey, har klart seg bedre mot de antatt beste nasjonene i VM i Canada, enn i flere tidligere VM-turnering.

På spørsmål fra HA-sporten innrømmer sportssjef Petter Salsten at de norske lederne i mesterskapet har diskutert om det skyldtes de små nord-amerikanske rinkene.

Gode i midtsonen
- Vi har diskutert om den norske spillestilen og den gode gjennomførelsen i flere kamper, gjorde det vanskeligere for motstanderen å komme seg gjennom midtsonen og inn i vår sone, forklarer Salsten.

Norge har fått flere kvikke spillere de siste årene, blant annet Marius Holtet og Mathis Olimb, og var mye mer på høyde med tempoet til nasjoner som Finland og Canada.
Norge hadde også gjort en sterk jobb med å heve seg fra treningskampene i Halden før avreise til Halifax.
- Samtidig var det andre deler av spillet på liten is som var uvant for oss, så om det var en fordel totalt sett, har vi ikke kommet med en konklusjon på ennå, sier Salsten

Nærmere de beste
NHL-proff Patrick Thoresen jubler over et norsk hopp på den internasjonale rankingen, og en åttendeplass i årets VM.

Han tror heller ikke det er tvil om at Norge er nærmere de beste nasjonene på liten is.
- Det er lettere å tette til inn mot egen sone på liten is, dersom spillerne holder posisjonen. I tillegg er det enklere å stenge av slottet og gi målvakten en bedre vinkel i forhold til skytterne. På europeiske baner er det større rom for motstanderen i offensiv sone, og lettere for de som er gode på skøyter, å skaffe seg rom, sier Thoresen.

Danmark tøffest
Norges historiske kvartfinale onsdag førte laget opp to plasser på den internasjonale ishockeyrankingen, fra 14 til 12.

Det betyr som kjent at Norge arrangerer OL-kvalifisering på hjemmebane 6.-9. februar neste år. Her møter vi høyst sannsynlig et revansjesugent Danmark, overkommelige Frankrike og en B-nasjon som kvalifiserer seg i november.
- OL-kvalifisering var et viktig moment for oss i årets VM, og det at vi klarte å klatre opp til 12. plass. Det er veldig positivt, og stor forskjell i forhold til å spille borte, sier Salsten til HA-sporten.
NHL tar pause til OL i Vancouver, noe som betyr at alle de beste i verden er tilgjengelig for spill, akkurat som i Torino.

På tide med OL
Patrick Thoresen gleder seg stort over at OL-sjansen til Norge har økt, og selv om han ikke han ikke får spilt kvalifisering, dersom han får fortsette i NHL til høsten, er OL noe stort.

- Det hadde vært utrolig kult. Jeg var ti år under OL på Lillehammer, og da spilte fatter'n. Du kan tenke deg hvor lenge det er siden, ler Hamar-gutten.
- Vi kan få et skikkelig bra lag i OL hvis vi går dit, med Tore Vikingstad tilbake, Ole Kristian Tollefsen, og jeg.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.