HAMAR: Dette handler først og fremst om økonomi, men det handler også om en daglig leder, som er sliten, og som har en annen jobb å gå til.
Økonomi først:

For kostbar administrasjon

Jan Larsen er styreleder i Storhamar Dragons AS, og kommenterer saken slik:
- Per i dag har vi en administrasjon som er for kostbar. Vi må tilpasse kostnadene til inntektene, og vi har jobbet med dette siden april. Det har vært en prosess, og Coba har vært med i prosessen hele vegen. Vi jobber med framtidig organisering, og i forhold til økonomi må vi i størst mulig grad styre penger inn mot sporten. Vi er avhengige av at A-laget henger med. Det er kjernevirksomheten vår, og det er der inntektene våre ligger. Laget må være attraktivt.
- Slik det er nå er inntektene for lave til å bære kostnadene, sier Jan Larsen.

Trolig intern løsning

- Skal dere ansatte en ny daglig leder utenfra?
- Vi jobber med løsninger. Innholdet i stillingen blir annerledes. Så skal vi se på hva som skal være lønnete oppgaver og hva som kan gjøres av frivillige, sier Jan Larsen.
Dermed ligger det i kortene at Dragons først og fremst ser etter en løsning internt. I forhold til lover og regler må en person stå som daglig leder. Men oppgavene kan deles på flere personer, og det kan trolig bli aktuelt at noen utenfor administrasjonen tar seg av noen oppgaver.

- Jeg er sliten

I pressemeldingen står det: «Carl Oscar begrunner sin oppsigelse med at oppgavene som daglig leder kan organiseres på en rimeligere måte i håp om at økonomien skal bli bedre».
Carl Oscar Bøe Andersen vil ikke være med på at han har ofret seg i prosessen for å bedre økonomien.
- Jeg har vært med i prosessen hele vegen, og når tiden var inne kjentes det greit. Det var en lett avgjørelse for meg. Jeg har noe annet å gå til, og hvis dette bedrer situasjonen i klubben er det bra, sier Coba, og forteller mer om sin egen situasjon:
- Det har vært tøffe dager så lenge jeg har jobbet her, og noe måtte gjøres. Det sportslige nivået må opprettholdes. Det er viktig å ha produktet i bånn. Jeg har vært daglig leder i to og et halvt år, og det tærer på. Jeg er sliten, og det merker også familien min. Jeg har drevet rovdrift på meg sjøl med eget selskap ved siden av jobben i Dragons. Det er blitt mye jobbing i sene kveldstimer. Valget om å slutte var ganske enkelt. Som sagt har jeg noe annet å gå til.
I pressemeldingen står det at Carl Oscar Bøe Andersen skal jobbe fram til 30. juni. Han har sagt at han stiller seg tilgjengelig for styret og administrasjonen i tiden framover.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.