Storhamar har forverret sin økonomiske situasjon med 2,5 millioner kroner i 2013. Et klart krav fra Norges Ishockeyforbund for å unngå sanksjoner, var at det måtte foretas kostnadskutt hvis de ikke klarte inntektsbudsjettet.
Fredag kom meldingen om 15 minuspoeng.
- Vi har ikke sett noen vilje til kostnadskutt. De har nedprioritert kostnadssida. Utenfra ser det ut til at de har gitt gass sportslig. Hvis vi ser på Tønsberg, så kutter de der de kan kutte, nemlig i spillerlønninger, sier Gerhard Nilsen, som har lang fartstid i Vestfold-klubben.

LES:- Skulle kanskje ikke hatt lisens

Vil skjerme sporten

Styreleder i Storhamar Dragons AS, Stein Onsrud, kommenterer det slik:
- Vi har kuttet lønnskostnader i administrasjonen og spart omtrent 500.000 kroner fra juni til nå. Det er snart ikke noe mer å kutte. Mye skjer på dugnad, sier Onsrud, og fortsetter:
- Vi prøver å skjerme sporten fordi vi mener at vegen ut for oss er å levere på sport. Men vi sparer på alt annet. Nå skal vi bruke denne uka til å vise forbundet regnestykket på blant annet sport. Vi skal ha en grundig evaluering av alt, og skal bruke mye tid på å dokumentere hvordan situasjonen virkelig er.

Bak på sponsorinntekter

- Brukes det mer på spillerlønninger nå sammenlignet med forrige sesong?
- Nei, det er det samme. På all spillerfinansiering har vi fått god ekstern hjelp.
Onsrud forklarer forverringen på 2,5 millioner kroner slik:
- Vi ligger en drøy million kroner bak sponsorbudsjettet. I tillegg har vi salg av hallnavnet som er budsjettert med 1,2 millioner kroner. Vi hadde et katastrofalt første halvår som vi drar med oss, sier Stein Onsrud.
I tillegg håpet de å få inn 1,5 millioner kroner i aksjesalg, men per 28. oktober var det kun tegnet aksjer for i overkant av 100.000 kroner.
Storhamar jobber med å lande en markedsmedarbeider, og etter det HA-sporten erfarer vil de ha Svein Skarpmo, med lang fartstid i Nybergsund Fotball.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.