Etter flere solide kamper bakerst var tirsdagens match mot Sparta et lite mareritt for Robert Hestmann.

Han fikk lite hjelp fra forsvarsspillerne foran eget mål, og slapp inn fem mål på 23 skudd, før han ble byttet ut for Oskar Östlund.

Hestmann føler han fikk lite hjelp av egne forsvarsspillere mot et Sparta-lag som utnyttet de fleste store sjansene sine.

– Ja, herregud. Det var store markeringsfeil foran mål. Da blir det vanskelig for meg, også, sier Hestmann som ble byttet ut i midtperioden.

Også Johnsen mener det var dårlig forsvarsspill som var avgjørende for det stygge 7-3-tapet.

– Forsvarsspillet var ikke veldig bra, akkurat. Det var bra mot Stavanger og da var vi dårlige offensivt, men i dag var det omvendt, sier Johnsen.

Vil ha jevne prestasjoner

Med to kamper igjen av grunnserien begynner det å bli knapt med tid for å få alle deler av spillet til å stemme for Storhamar.

– Vi må snart få det til å stemme begge veier på samme dagen. .Det hadde vært ålreit å få til snart, forklarer han.

Hestmann forteller at heller ikke han hadde noen prikkfri kamp mellom stengene, men han føler ikke det var hovedgrunnen til tapet.

– I dag er det forsvarsspillet som avgjør. Jeg skal ikke gi alle skylda, jeg må ta litt selv, også, men framover i banen var det ganske greit. Men vi var udisiplinerte bakover, sier han.

– Ryker dere på dårlig forsvarsspill mot Sparta?

– Ja, det var det Sparta vant kampen på, er Hestmanns dom.

Sparta i kvartfinalen?

Johnsen mener spillerne viste gode takter offensivt mot Sparta.

– Offensivt skaper vi ganske mye, men det er utrolig slett defensivt. Målene vi slipper inn er veldig enkle, og ikke godt nok.

Han er klar over at det fort kan bli Sparta som motstander i kvartfinalen, og han føler han fikk en del svar etter tirsdag.

– jeg synes egentlig de også gjør veldig mange feil i egen sone, og at vi skaper mye ut av at vi presser fram feil. De er veldig effektive og scorer på de sjansene de har, og da blir det vanskelig. Du må holde tett hjemover skal du vinne, forklarer Johnsen.

Ole Eskild Dahlstrøm føler Storhamar vil ha en liten fordel inn mot en eventuell kvartfinale mot Sparta, og trekker fram keeperduoen.

– Det største usikkerhetsmomentet til Sparta er keeperduoen deres. Nå ligger de under 90 i redningsprosent, og jeg har ikke sett noen gå videre i et sluttspill med under 90 i redningsprosent, forklarer Dahlstrøm.

Johnsen er enig.

– Det er to jevne lag, men jeg tror vi er sterkere på keepersiden med begge våre i form. Men en keeper må ha hjelp av forsvarsspillerne for å være god, og i dag fikk ikke Hestmann veldig mye hjelp, sier Johnsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.