Storhamar er i semi-finalene mot Vålerenga litt som Norge i OL: De skytes i senk, og må spille smart på andre måter for å vinne. I tillegg til at Ruben Smith fortsetter å ha dagen.
HAMAR: - At motstanderen skyter mer enn oss, er ikke farlig. Det er mer avgjørende hvor skuddene kommer fra, og måten det skjer på. En av utfordringene våre er at de er gode i etablert angrep, og når de blir i vår sone over lang tid. Da orker vi ikke gjøre noe med pucken når vi får tak i den, forklarer trener Rune Gulliksen.
Han håper laget hans klarer å være positive og offensive på Jordal i kveld.
- De er hvassere enn oss offensivt, mye fordi de har litt mer tyngde i laget. Den delen av banen der Vålerenga er dårligst er i egen sone, og derfor er målet å flytte pucken opp dit mest mulig. Noen ganger er motstanderen så god at de likevel klarer å presse oss bakover på banen.
Må ha mer flyt
For første gang på mange sesonger tapte Storhamar den totale skuddstatistikken i OL-Amfi’n i serien, 722 mot 736 på 24 kamper.
Det er ikke noe godt utgangspunkt for å vinne hockeykamper, når motstanderen vinner for eksempel 39-18 i skudd. Skuddstatistikken tar imidlertid ikke hensyn til om det er pucker som bare er lagt på mål eller store målsjanser.
Derfor kan Gulliksen leve med at laget taper i skudd, men det betyr at spillerne hans må være smarte når de skal avslutte og gjøre det effektivt. Utnytte de sjansene som kommer rett og slett, slik de gjorde på Jordal i den første semifinalen.
Søndag klarte de ikke oppgaven like bra, og tapte 0-1.
Likevel er det stor framgang fra seriespillet, der Vålerenga trengte 11 skudd for å score ett mål mot dragene i de seks kampene.
I semifinalene har de så langt skutt 36 ganger for hvert mål!
Mer med hjertet
Landslagssjef Roy Johansen ser flere likhetstrekk med Storhamar i semifinalene, og slik Norges muligheter var mot de beste nasjonene i verden i OL.
Da tapte Norge 19-40 i skudd, og spilte 3-4 mot Slovakia. Mot Sveits klarte de uavgjort til full tid med 23-38 i skudd.
- Vålerenga er bedre på papiret og er store favoritter. Det betyr at Storhamar må jobbe hardere, være villig til å ofre mer og gjøre hverandre gode. Da kan de som Norge, klare å flytte vekta litt over til fordel for Storhamar, og de skal ha ros for at de vant den første kampen og at den andre er jevn og spennende, forklarer Roy Johansen.
I tillegg er det momenter i kampen som er viktige:
- Disiplin, kortere bytter, ta mindre sjanser og følge taktikken hardere er noe av det. Sammen med godt overtall, sterkt undertall og en god målvakt, utdyper Johansen.
Også Gulliksen er inne på at overtall blir viktig, etter null uttelling over seks perioder.
- Det er to bra defensivt organiserte lag, og mål i overtall kan gi oss den energien vi trenger til å fullføre kampene helt ut, på lik linje med en god Ruben. Han har stått fantastisk, og det er vi helt avhengig av mot Vålerenga. Det gir oss en følelse av at vi kan være med å kjempe om seieren. Jeg har den følelsen også før tirsdagens oppgjør på Jordal. Vi er det eneste laget som har to seirer etter full tid denne sesongen. Nå skal vi forsøke å bli det første laget med tre, fastslår Rune Gulliksen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00