HAMAR: Hvis du trodde Lillehammer-hatet var dødt, tok du feil. Det lever i beste velgående, selv i en godhjertet fyr som Pål Johnsen. Det var bare å spørre om han kjenner igjen hatet fra 90-tallet.
- Det begynner å komme tilbake nå. Vi har vært for overlegne i noen år, men nå har Lillehammer hevet seg. Det er bra for norsk hockey at vi får tilbake mjøsderbyet med litt av den samme stemningen som det var før, sier Pål Johnsen.
Men det var hatet da. For det ligger i kortene at Lillehammer ikke er favorittklubben til Pål Johnsen.

- Liker ikke Lillehammer

- Jeg må si at jeg liker ikke Lillehammer. Det er ikke bare klubben, men alt rundt Lillehammer. Folkene der er ikke helt på nett. De mangler hockeykunnskap og hockeykultur. Du merker det når du spiller der oppe. Folk skriker som gale på opplagte avgjørelser. De har nok ikke så god peiling, sier Johnsen.
Og han presiserer at dette ikke er noe han sier for å fyre opp stemningen.
- det bare er sånn, sier han.
Og legger til:
- Det er ikke så rart heller da når de har en trener som er helt ...
Han finner ikke helt ordene, men fortsetter med at han var slik som spiller også. Tor Nilsen altså. han var mildt sagt kjent for å være «pønsj» hockeyspiller.
Men indirekte får Nilsen kreditt av Storhamar-kapteinen også.
- De har et bra offensivt spill. Det kommer til å bli tøffe kamper. Vi må regne med å tape noen kamper også, men vi skal ta dem over sju kamper. Jeg er veldig glad for at det ble akkurat Lillehammer. Det kommer til å bli moro for publikum også. Og det kan være en fordel at det blir tøft allerede i kvartfinalene. Jeg håper bare publikum møter opp fra første kamp. Vi trenger støtten vi kan få fra dem. Da yter vi gjerne litt ekstra, sier Johnsen.

Slakter brødrene Saxrud

Helt uoppfordret kommer Johnsen inn på poenget med at de tidligere Storhamar-brødrene Simen og Christian Saxrud valgte å spille for Lillehammer.
- Jeg kan ikke forstå at de vil spille for Lillehammer når de har vokst opp i hallen her. Da måtte det ha vært bedre bare og jobbet som sjukepleier, sier Johnsen og viser til at Simen også har en bein innenfor den yrkessektoren.
- Det er som å banne i kjerka, legger Cato Ørbæk til som sitter ved Johnsens bord.
Men dette er først og fremst Johnsens utspill. Og han har mer på hjertet:
- Når du er Storhamar-gutt bør du ikke spille for noen andre klubber i Norge. Og i hvert fall ikke Lillehammer. Men det er ofte slik med dagens unge spillere. Den ene uka kysser de klubbemblemet til klubben sin, den neste uka kysser de et annet emblem. De gjør hva som helst for pengene, sier Johnsen, som selv har valgt bare å spille for Storhamar i Norge, men han har også har to sesonger i svensk topphockey.
Brødrene Saxrud tar Johnsens utblåsning med fatning. De mener Storhamar ikke ville satse nok på dem, og at Lillehammer sånn sett var et godt alternativ for dem.
- Jeg fikk bare tilbud om 1. divisjonsspill i Storhamar. Det var ikke interessant. Jeg trives kjempebra i Lillehammer. Og så er det jo noen som vil se litt mer enn bare en by i løpet av livet, sier Simen og sparker litt tilbake i retning av Pål Johnsen.
- Jeg følte at Lillehammer ville satse mer på meg enn Storhamar. At Pål Johnsen mener det er dumt, bryr jeg meg lite om. Han er en bra kar, selv om han ikke liker meg noe særlig på isen, sier storebror Christian Saxrud, som legger til at for han blir ikke kampene mot Storhamar sett på som hatoppgjør.
- Men jeg er klar for å gjøre det jeg kan for at Lillehammer skal vinne, sier han.

Tror Koenig avgjør

Pål Johnsen er selvsagt klar på at Storhamar skal vinne til slutt. han mener det er flere grunnet til at det skal skje.
- Jeg tror ikke jeg har noen tøffere kvartfinaler før enn det som kommer nå, men jeg tror vi har en liten fordel med en ekstra hjemmekamp. Vi har også fått med oss poeng i de kampene vi har vært dårlige mot Lillehammer denne sesongen. Dessuten har vi den beste målvakten i Trevor Koenig. Jo, det skal bli ekstra deilig å slå ut akkurat Lillehammer, sier Storhamar-kaptein Pål Johnsen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.