HAMAR: Lille, tekniske Mats Zuccarello Aasen har kommet inn på laget i New York Rangers, og natt til mandag gjorde han sin hittil kanskje beste kamp og ble kåret til tredje beste spiller (third star), tross 0-3-tap mot Florida.
Målene er imidlertid uteblitt foreløpig. Litt av forklaringen kan være at Aasen nå spiller med en to tommer kortere kølle, og har uttalt at han dermed har måttet endre litt på måten han skyter på.
Patrick Thoresen, som har en fortid i Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers, tror det kan være et lurt trekk av rekkekompisen på landslaget.
- Det høres ikke dumt ut det. Mats har et veldig bra snert i skuddet sitt. Men han har spilt med en utrolig lang kølle. Den han har brukt, har vært lengre enn min, og jeg er ti centimeter høyere. Dette kan være smart av ham, for det er små baner og mindre plass, slik at backene kommer mye tettere på i NHL enn i Europa, sier Thoresen.


- Et helt annet nivå


Tidsmessig går NHL-kampene på et dårlig tidspunkt, men Hamar-gutten følger med på høydepunktene som sendes på tv.
- Jeg leser aviser og følger med på hvordan det går. Det er veldig moro at han har fått sjansen. Sånn jeg har forstått det, har han vært veldig nær poeng, med noen veldig fine pasninger. Det er bra også at han får spille i topprekkene og i overtall. Han er en typisk poengspiller, som sikkert blir bra om han fortsetter å få tillit.
Thoresen advarer likevel mot å tro at det skal gå av seg selv.
- Dette viser at det er stor forskjell. Mange i Norge tror man bare kan dra til NHL og herje, fordi man har gjort det i Sverige. Det er mye som er annerledes, og dette er nok et bevis på at NHL er tøft.


Overgår seg selv


I fjor viste Patrick Thoresen sin mentale styrke da han presterte meget bra helt alene i Russland. I år har han gjort det igjen, etter å ha reist seg etter skuffelsen over at det ikke ble noe NHL-spill.
Poengmessig har han til og med overgått den sterke debutsesongen i det som regnes som verdens nest beste ishockeyliga, russiskdominerte KHL.
Akkurat nå er han nummer to på toppscorerlisten, og nummer tre på målpoeng, etter å ha sanket 44 (21-23) på 39 kamper.
- I fjor hadde jeg noen svake perioder, hvor jeg ikke produserte på fire-fem kamper. I år har jeg vært jevnere, og prestert mer stabilt.
Og det er godt gjort, med tanke på at Thoresen var så klar for en retur til NHL som han var. Da var planen også å ta med familien.


Lever under press


I stedet ble det retur til Salavat Julajev i byen Ufa. Helt alene.
- Jeg var litt skuffa, siden jeg var så mentalt innstilt på NHL. Men jeg måtte bare nullstille tankene, og fokusere på å prestere i Russland i minst ett år til. Jeg visste at jeg var i bra form, men at det mentale ville være avgjørende. Jeg synes jeg har taklet det bra, sier Thoresen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00