HAMAR: - Det blir spesielt. Morsomt at det skjer ting litt utenom det vanlige. Jeg tror ikke det gir noen effekt i form av nervøsitet, men vi får sikkert et litt ekstra kick med så mange mennesker på tribunen, sier Marius Holtet.

31.144 tilskuere tilsier ny Europa-rekord. Den gjeldende rekorden for en utendørs ishockeykamp er oppgjøret mellom Bern og Lagnau i 2007, som ble sett av 30.076 tilskuere.
Begge lag stiller for øvrig i spesiallagde drakter for anledningen.

- Ekstra kick
Kampen skal spilles på Ullevi.

- Det er jo en fotballbane og utendørs. Det blir sikkert kaldt.
- Men jeg har faktisk ikke sett på planene, så jeg vet ikke om de bygger noen ekstra tribuner helt inntil vantet de setter opp. Det er i hvert fall tydelig at det er et bra opplegg, for de er forberedt på alt. Isen skal visstnok kunne tåle temperaturer helt opp til 16 plussgrader.
- Det eneste som kan ødelegge er regn, sier Marius Holtet.
Den siste tiden har han slitt litt med smerter i ryggen, som hemmer ham litt mot slutten av kampene.
- Men det går bra. Nå har jeg fått hvile siden søndag. Det kom beleilig. Hadde vi fortsatt med samme trøkk i en måned til, kunne det blitt tungt.

Tok en Northug
Mange kamper, med tilhørende timer i buss, preger kroppen.

Det gjør også julegaveshopping. Derfor har Marius tatt en Northug.
- Jeg kjørte forbi Maxi tidligere. Det var så mange biler der, sukker Marius.
- Jeg har bare kjøpt en gave selv. Resten har samboeren min Sara tatt seg av. Så da kan du jo gjette hvem jeg har kjøpt til, gliser 25-åringen.
Nå er han hjemme i Hamar på juleferie. Og nyter litt late dager.
- Jeg får hilst litt på folk jeg ikke har sett på lenge. Og på dagen på julaften blir det litt løkkehockey på stadion. Så er det ribbe, før det bærer tilbake til Karlstad og trening 1. juledag.

JJ-night 2. dag
Også hjemmekampen mot Rögle 2. juledag blir spesiell. Da skal Jörgen Jönsson, legenden som la opp etter sluttspilltriumfen forrige sesong, hylles.

Foran et fullsatt Löfbergs Lila skal trøye nummer 21 heises i taket, som et bevis på at 36-åringen har lagt bak seg en stor karriere, som inneholdt blant annet fem SM-gull, to VM-gull og to OL-gull.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.