Hamar
Daglig leder Erik Kristiansen, har ved flere anledninger understreket hvor viktig det er for Dragons å gå til semifinalen i sluttspillet. Øksnes scoring i går, kan ha vært et godt bidrag.
Ved siden av at scoringen var viktig økonomisk, kunne ikke Alfred Hitchcock ha regissert dette bedre.
Mens 2.570 tilskuere satt og tørket svetten og forberedte seg både på sudden death og straffeslag, smelte Andreas Øksnes til, løste Storhamars scoringsproblem og sikret seieren for laget sitt. Da pucken passerte mållinja til Sparta-spillernes store protester, var Øksnes matchvinner i siste sekund. Sparta mente målet kom lovlig sent, men dommerne var klare i sin sak.

Enorm glede

Jubelen sto i taket både på banen og på tribunene. Vi skal mange år tilbake for å ha opplevd en hockeykamp med en slik nerve og et slikt engasjement som den fjerde av sju kvartfinaler mot Sparta. Det nærmest er Michael Smithursts avgjørelse etter 451 minutters spill i NM-finalen i 2004.
Hvis Dragons fortsetter som eliteserieklubb, har Øksnes fortjent lønna si, hvis ikke, blir Hamar vest en stor attraksjon fattigere. Hvor mye scoringen er verdt, vil vise seg.
- Jeg måtte jo lade børsa, vet du, sa Andreas Øksnes etter å ha roet seg etter scoringsopplevelsen. Han likte scoringen, men var avmålt til viraken rundt seg etterpå:
- Det er jo ikke jeg som vinner kampen, det er laget. Så lenge vi vinner, spiller det ingen rolle hvem som scorer.
Men nå var det tilfeldigvis backen Andreas Øksnes. Han gjorde sitt femte og sjette mål for sesongen i går. Storhamar måtte bakover på banen for å finne en løsning på effektiviteten.
Og skal vi tro Øksnes, skjedde alt på impuls. Det sto igjen 14 sekunder da Lars Løkken Østli fikk pucken etter dropp. Gummiskiva ble lagt på mål, var innom Nathan Martz før den trillet ut til Øksnes som i siste sekund dro til det han var mann for.
- Kampen om en semifinaleplass er slett ikke avgjort med denne seieren. Det kan bli sju kamper før kampen om semifinalen er avgjort. De var jo formlaget i slutten av serien, og har et tungt og voksent lag. Etter min mening er de blitt ett av de mest strukturerte lagene i serien. De er uforutsigbare. Derfor kan vi ikke slappe av et eneste sekund mot dem. Heldigvis har vi har vi ei hånd på rattet nå, sier Andreas Øksnes.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00