HAMAR: Joakim Jensen står bokført med ni mål i treningskampene, og ser ut som en matchvinner nesten hver eneste gang.
Blitt smartere
Han gjør det uten de blendende dragningene, og det hardeste skuddet.

Men han gjør det med kløkt.
Og spilleforståelse.
Sammen med to andre som vet hvor Jensen liker å være. Og de behøver ikke å lete så langt unna målgården.
Det er der han trives best.
- Jeg er blitt en smartere spiller. I tillegg er jeg blitt mer voksen i spillestilen. Det er snakk om å se spillet, og oppfatte situasjoner raskere. Våge å holde på pucken det ene sekundet ekstra, sier Jensen, og fortsetter:
- Det er viktig å plassere seg smart. Der du kan utrette noe. Det har med timing å gjøre, og derfor scorer jeg noen mål som ikke er så vakre. Men mål er mål oppe på tavla. Du vil aldri se at jeg drar av tre mann og legger pucken opp i krysset. Men jeg synes det er utrolig moro å score mål, sier Jensen, og legger til:
- Vi har fått til mye i treningskampene. For min egen del har det gått over all forventning. Nå gjelder det å være like god når alvoret starter også.

Liker press
Jensen innrømmer at han var spent da Storhamar lanserte den nye ungdomssatsingen.

- Jeg ble litt overrasket over økonomien, og var spent. Men det virker som om det kan bli veldig bra. Det blir mer ansvar på noen, blant andre meg, men det liker jeg. Jeg liker å ha press på meg.
Han spilte på seg mye sjøltillit forrige sesong, og 21-åringen gikk en veldig god hockeyskole hos Nathan Martz.
- Jeg håpet at jeg skulle spille sammen med ham, og gjorde det store deler av sesongen. Han hadde litt kort lunte ute på isen av og til, men Nathan er en voksen type. Han var flink til å forklare meg ting i rolige former. Han skjelte meg ikke ut. Nathan hadde stor påvirkning på meg, og jeg lærte mye om hvor det var lurt å være på isen.

I første rekke
Joakim Jensen, Lars Erik Hesbråten og Eirik Skadsdammen er førsterekka denne sesongen.

- Rekka har fungert veldig bra. Vi har våre roller. Det var også en suksessfaktor for hele laget forrige sesong. Alle hadde sine roller, gutta godtok rollene, og dermed var vi et skikkelig lag. Det er snakk om å gjøre jobber som til sammen blir bra, sier Jensen, som kom til Hamar og Storhamar etter tre år i den kanadiske juniorserien.
Han spilte for Baie-Comeau Drakkar. Samme klubb som Patrick Thoresen spilte for.

Lærte fransk
21-åringen ble kontaktet av en agent da han var 16 år, og så begynte pucken å glid.

- Jeg spilte i Manglerud/Star og hadde egentlig ikke tenkt så mye på framtida. Ting skjedde ganske fort, og jeg syntes det hørtes spennende ut.
Han var der i tre år.
- Det var ingen som snakket engelsk der, men jeg lærte meg fransk og ble akseptert. Det siste året der ble jeg kontaktet av Petter Salsten. Jeg hadde ikke bestemt meg endelig for å reise hjem, men klubben min kom aldri med en skikkelig tilbakemelding. Da ble det lettere.
Jensen var også i møte med Tore Jobs i Sparta.
I dag er Joakim glad for at det ble Storhamar.
- Storhamar er en veldig bra klubb å være ung i.

Vil bli bedre
Han har ikke tenkt så mye på framtida og landslaget. Han har en to pluss ettårskontrakt med Dragons.

- Landslaget er et mål, men jeg tenker ikke så mye på det. Når det gjelder lenger fram, er det en drøm å spille ute i Europa. Men det tenker jeg heller ikke mye på. Jeg har som mål å utvikle meg videre som hockeyspiller. Jeg må bli bedre defensivt. Der har jeg mye å jobbe med, sier Joakim Jensen, som fikk bokført 21 mål og 22 målgivende pasninger forrige sesong.

Vil svinge
Joakim Jensen er forberedt på at Storhamar Dragons kan variere litt i prestasjonene denne sesongen.

- Vi må holde det laveste nivået vårt høyt nok, slik at vi kan kjempe om poeng hver gang. Vi har gode målvakter, og det kan bli gull verdt, sier Jensen, som synes miksen med Torbjørn Orskaug, Aleksander Smirnov og Ole Eskild Dahlstrøm er perfekt.
Nå gleder han seg til seriestarten mot Lillehammer i morgen.
Det betyr nye drakter, mer alvor - og full trøkk.
- Det er alltid forskjell på treningskamper og seriekamper. Nå skal det deles ut poeng.
For å få poeng må det scores mål.
Og Jensen elsker scoringer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00