HAMAR: Joakim Jensen plukket 12 målpoeng i sluttspillet i fjor.

Også i seriespillet ble det en del poeng, etter en litt variabel start etter overgangen til seniorhockey.
Jensen tok sjelden mye av æren for målene selv.
Han ga den til rekkekameratene Nathan Martz og Eirik Skadsdammen.
- I fjor var det bare å finne seg en åpning, og de andre ga meg pucken på køllebladet. Det var mange av målene som var ferdigscorede, sier Jensen til HA-sporten.

- Ikke overrasket
21-åringen scoret to mål mot Mora, og ett i forrige kamp mot Sparta. Mot Lørenskog fortsatte han poengfangsten, da han og Eirik Skadsdammen broderlig byttet på å servere og avslutte i 1. periode.

- Føler du at du undervurderte deg selv i fjor, og er du overrasket over at det ser ut til at målene kommer like lett nå?
- Jeg er ikke overrasket over at jeg gjør det bra. Men det er tidlig ennå, sier Jensen, som altså har fem målpoeng på de tre første kampene.
- Det var moro med målgivende. Jeg følte at jeg måtte gi noe tilbake, etter å ha fått flere ferdigscorede pasninger. Det var den jeg scoret på også. Det minste jeg kunne gjøre, var å sette den inn, sier Jensen.
Akkurat like beskjedent som han avsluttet forrige sesong.

Studerer spillere
Likevel innrømmer Jensen at han bidrar enda mer til å score målene selv nå.

- I år spiller jeg på en litt annen måte. Jeg har mer ansvar og mer puck. Det liker jeg, sier Jensen, som forteller at han lærte mye av Nathan Martz.
- Jeg prøver å spille litt som ham. Han hadde en fin ro med pucken. Og jeg lærer av intensiteten til Pål Johnsen. Og mye av Patrick Yetman. Det å ha en sånn spiller på trening, som man kan studere og lære av, betyr mye. Det er en mann som kan og vil score hver gang han har muligheten, sier Jensen.
- Jeg prøver å kopiere litt av alle.

- Blitt mer voksen
For, som han sier, er det blitt mer ansvar på ham og de andre av fjorårets unggutter.

- Vi må bare ta det ansvaret.
- Er du blitt mer voksen, Jensen?
- Jeg er kanskje blitt mer voksen, men jeg er ikke voksen. Det vil jeg ikke ha på meg. Jeg er fortsatt ung, er jeg ikke det da? spør Jensen, som nettopp er fylt 21.
- Jeg har jo fått ett år på meg som senior, og er blitt et år eldre. Men jeg har mye å lære og stiller høye krav til meg selv. Jeg er min egen største kritiker, med unntak av moren min. Det hjelper ikke om jeg scorer to mål, hvis jeg ikke spiller som hun vil, smiler Jensen.

Rotekamp
Han var ikke helt fornøyd etter gårsdagens kamp.

- Vi bør kunne spille bedre enn dette. En skikkelig rotekamp, med mye puckmist. Men det er fortsatt tidlig.
Trener Torbjørn Orskaug var mellomfornøyd med seieren mot nyopprykkede Lørenskog.
- Det starter bra fra vår side, men det blir en rotekamp, som bærer preg av mye over- og undertallspill. Jeg synes vi slurver for mye, spesielt i overtall, men på den positive siden er vi oppofrende og jobber veldig bra i undertall. Det er også sterkt at unggutta klarer å ri i land seieren, sånn slutten ble, sier Orskaug, og sikter til at Storhamar hadde to mann mindre på isen i flere minutter av siste periode.

Manglet ei rekke
Dragene manglet mye rutine, ettersom ei hel rekke av forskjellige årsaker var igjen i Hamar.

- Annti Hilden blir kanskje klar lørdag, Mattias Livf blir klar, mens Pål Johnsen, som er syk, ikke blir klar. Andreas Hjelm og Eerikki Koivu er også syke, og vi får se om de blir klare til lørdagens kamp mot Mora. Men at de var borte, betydde at flere fikk prøve seg i litt uvante posisjoner og roller, som jeg syntes de løste bra. Som for eksempel Trygve Hillestad, Teddy Midttun og Cato Ørbæk, sier Orskaug.
PS. Trygve Hillestad ble matchvinner i går, med sin første scoring på A-laget. Like etter at 2. periode var i gang, banket han et skudd via en Lørenskog-back og i mål i overtall.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.