Storhamar-trener Aleksander Smirnov forteller at han er midt i analysen av mulige kvartfinalemotstandere.

– Vi må velge ut fra det sportslige, og skal analysere videre. Det blir en tøff kvartfinaleserie uansett motstander, spår suksess-trener Aleksander Smirnov.

Slik det ser ut nå kan valget stå mellom Lillehammer og Lørenskog.

– Lørenskog har vært dårlige i serien, men det kan snu i sluttspillet. Det er eksempler på det fra blant annet Russland, sier Smirnov, og fortsetter:

– Det viktigste er uansett å fokusere på eget spill. Det handler mest om det defensive og over- og undertallsspillet. Der har vi ting å jobbe med.

Nå krysser russeren alt han har for at Storhamar kan stille fullt lag for første gang denne sesongen fredag. Da spilles den første kvartfinalen.

– Jeg håper at Lars Erik Hesbråten og Pål Johnsen kan spille allerede mot Manglerud Star i kveld, og så håper jeg at Mads Hansen blir klar til fredagens kvartfinalekamp, sier Smirnov.  

Andreas Øksnes spilte mot Kongsvinger, men alt tyder på at han står over mot Manglerud Star i kveld. Treneren vil ikke ta noen sjanser med backen før sluttspillet.

Anders Gulliksen er ferdig for resten av sesongen.

Tre backpar

Storhamar-trener Aleksander Smirnov er glad for å ha sju backer klare til sluttspillet.

I dag møtes Storhamar og Manglerud Star til sesongens siste seriekamp. Den kampen har ingen betydning for sluttplasseringen på tabellen.

sasja liker situasjonen

Andreas Øksnes er endelig tilbake etter sin kneskade, og Smirnov liker luksusproblemet han har fått på backsiden.

- Det er veldig behagelig å ha sju backer klare, det gir ekstra konkurranse. Andreas kjenner fortsatt litt på skaden sin, så vi tar det forsiktig med ham. Men han gir oss en veldig god defensiv trygghet som kommer til å bli viktig i sluttspillet. 

Mest sannsynlig kommer den siste backplassen til å stå mellom Magnus Eikrem Haugen og Adrian Saxrud Danielsen. 

- Vi kommer til å bruke alle spillerne våre, men jeg ser for meg at vi kjører med tre backpar fra start i sluttspillet. Det er lettest for løperne å forholde seg til de samme backene når man er på isen. 

Smirnov forteller at disiplin er nøkkelordet hvis man skal nå langt i et tøft sluttspill. 

- Jeg bekymrer meg litt over alle utvisningene vi har dratt på oss den siste tiden. De 4-5 siste kampene har vi tatt altfor mange utvisninger. Det er stor forskjell på en god og en dårlig utvisning, forteller Smirnov før han legger til: 

- Alle skjønner forskjellen på en god og en dårlig utvisning. Det er ikke greit å slå kølla over hendene på en motspiller i offensiv sone. Men det er klart at hvis du kan forhindre en scoring, så må du bare ta en tominutter, sier Smirnov.

god eikrem haugen

Magnus Eikrem Haugen har spilt godt i det siste, og han fikk også skryt av Stavanger-trener Petter Thoresen før kampen mot Kongsvinger. 

- Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til. Jeg er en litt kjedelig back som spiller enkelt, så det var litt overraskende at han trakk fram meg, sier Eikrem Haugen. 

Furnes-gutten skryter av backpartnerne han har spilt med gjennom sesongen.

- Jeg har vært veldig heldig med partnerne mine. I starten spilte jeg med Patrik (Bäärnhielm) og lærte veldig mye av ham. Etter hvert har jeg og Jimmy (Andersson) funnet tonen godt sammen. Det har vært en lærerik sesong for meg.

Smirnov er også fornøyd med utviklingen til "E.H".

- Magnus har blitt bedre og bedre for hver kamp vi har spilt, men jeg er veldig opptatt av at han må fortsette å være nøye hver eneste dag. Jeg vil ikke skryte for mye, fordi da blir han for komfortabel, gliser Smirnov. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00