Da HA-sporten var på besøk hos den finske storklubben var kunnskapen om Storhamar svært marginal. Med unntak av trener Aleksander Smirnov.

– Han spilte jo her i klubben, smiler klubbdirektør Mika Eskola og får en av sine medarbeidere til å pile inn på nabokontoret.

Like etter kommer kontormedarbeideren tilbake og viser fram et actionbilde av Smirnov.

– Han spilte her i tre sesongen og var en god spiller, sier direktøren og legger til at han ikke kjenner andre enn Sasja på dagens Storhamar-lag.

Russisk grundighet

Også lagets trener, Ari-Pekka Selin vet godt at den tidligere kapteinen på det russiske landslaget står i den andre boksen når Storhamar kommer på besøk.

– Jeg kjenner ikke Smirnov personlig, men jeg vet han har gått den russiske hockeyskolen og at hans lag spiller disiplinert og god hockey, sier treneren som kommer til å bruke mange timer til å studere og analysere Hamar-laget.

– Vi kommer til å være veldig godt forberedt, og selv om jeg ikke kjenner navnet på noen av spillerne akkurat nå, kan jeg love at vi kommer til å vite mye om alle når pucken droppes her 3. november, sier Selin.

– Nære verdensrekord

Klubbdirektør Eskola sperrer opp øynene da han får vite hvor beskjeden omsetning det norske laget har (rundt 1,5 millioner Euro).

– Å komme seg med blant de 16 beste lagene i CHL med så knappe ressurser må være noe bortimot verdensrekord. Det skal ikke være mulig, mener direktøren.

TPS-trener Salin har blant annet bakgrunn som assistenttrener for det finske landslaget, i tillegg til å ha ledet Kasakhstan og kjenner norsk hockey.

– Norge har utviklet seg stort i mange år. Landet har gode enkeltspillere og har bevist for lenge siden at ingen kan ta lett på å møte Norge og norske klubblag. Vi kommer garantert til å få det veldig tøft når Aleksander Smirnov og hans gutter kommer på besøk, sier Salin.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.