Alt tyder på at Aleksander Smirnov (45) skriver under på en ny kontrakt med den russiske KHL-klubben Severstal i løpet av kort tid. Han trives veldig godt i klubben.
HAMAR: Sasja har vært hovedtrener sammen med Dmitry Kvartalnov store deler av sesongen, etter at Andrej Pyatonov fikk sparken etter en svak sesongstart. Resultatene bedret seg etter hvert, men Severstal, som holder til i byen Tsjerepovez, 45 mil fra Moskva, kom ikke til sluttspill.
Fått tilbud
- Jeg har fått et tilbud fra klubben, og skriver trolig under kontrakten denne uka eller neste uke. Det er snakk om en ny ettårskontrakt. Jeg er veldig godt fornøyd med det. Dette er en proff klubb på alle måter, sier Sasja, og fortsetter:
- Det meste tyder på at jeg fortsetter som delt hovedtrener sammen med Kvartalnov. I tillegg blir det en keepertrener.
Han var nylig i Sverige for å finsikte to backer som spiller i elitserien.
Ikke hørt fra Dragons
- Det er snakk om en svensk og en finsk back. Vi er veldig nære å signere dem, sier Sasja, som har trent Storhamar tidligere, og som sportsredaktør Rune Steen Hansen nevnte som en mulig kandidat som ny trener i Storhamar neste sesong.
- Jeg har ikke hørt noe fra Storhamar, sier Sasja, som har hatt ansvaret for backene, istreningen og den fysiske treningen denne sesongen.
Navn på blokka
Daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, vil ikke si så mye om jakten på ny trener etter Rune Gulliksen.
- Vi har to-tre trenernavn på blokka, så får vi se etter hvert, sier Coba.
Spennende try out
- Hvilke egenskaper ser dere etter i en ny trener?
- Det må være en type som har hjerte for hockey, som vil utvikle seg sjøl og individene i laget. Det er ikke aktuelt med en cv-rytter, sier Carl Oscar Bøe Andersen, som sier dette om spillere og neste sesong:
- Vi har latt spillerne få gjennomføre sluttspillet, så får vi se etter hvert. Når det gjelder spillere, er vi ikke i en posisjon hvor vi kan kaste oss inn i budrunder. Men try out-dagen vi hadde var veldig spennende, og der var det spillere som vil hit. Det viser at vi har et bra rykte når det gjelder unge spillere, sier Bøe Andersen.
Smithurst er ledig
Rune Steen Hansen skrev i gårsdagens kommentar i HA at han har Torbjørn Orskaug som sitt førstevalg som ny hovedtrener i Dragons. Det kan bli vanskelig, siden Orskaug har tilbud om mer jobb i Norges Ishockeyforbund (se egen sak). Tidligere Dragons-trener Michael Smithurst kan også være en aktuell kandidat.
- Kontrakten med Frisk går ut nå. Sune Bergman gir seg, og da føler jeg at det er naturlig at også jeg gir meg, sier Smithurst.
- Hvor interessant er det hvis det skulle komme en henvendelse fra Storhamar?
- Det hadde vært kjempespennende, sier Smithurst.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00