På 1990-tallet var Petter Salsten med å spille europacup for Storhamar. Hjemme i Hamar OL-Amfi hamlet de opp med store europeiske lag, men på borteis fikk de det tøft.

Salsten har fulgt med på alle Storhamars kamper i Champions Hockey League (CHL) de siste ukene, og har latt seg imponere.

- Satt seg i en god posisjon

- På min tid var det harde bud når vi spilte borte i Europa. Derfor var det veldig imponerende å se det dagens Storhamar fikk til på bortebane, sier Salsten.

Han mener Storhamar har gode muligheter til å gå videre i CHL i kveld.

- De har satt seg i en god posisjon, sier Salsten, som ikke håper de gule og blå blir for defensive i kveldens kamp, ettersom alt de trenger for å avansere er å tape med mindre enn tre mål. 

- Det kan de ikke tenke på. De kan ikke tenke at de har alt å tape i en sånn kamp som det her. Det handler om å nyte øyeblikket, sier sportssjefen i ishockeyforbundet.

- Publikumsstøtten kommer til å hjelpe

På tribunen i kveld kommer det til å sitte 5.555 Storhammarsupportere, det tror Salsten vil hjelpe.

- Rammen rundt denne kampen kommer til å være bra, og publikumsstøtten kommer til å hjelpe Storhamar. Men det kommer til å bli en tett og jevn kamp, slik det alltid blir i internasjonale kamper. Keeperne blir fort avgjørende.

Blant all Storhamar-fansen sitter kameratene Embret Mykleset og Magnus Sørum Hagen. De tipper de vil bli en tøff kamp, men at Hamars hockeyhelter sikrer videre CHL-spill.

- Jeg har ikke helt trua seier i dag, men de går videre, sier Mykleset. 

- Jeg er helt sikker på seier, sier Sørum Hagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.