20-åringen skrev under kontrakten i forrige uke.

- Planen om å flytte til Oslo for å studere har ligget der lenge. Jeg ville spille hockey, og ble kontaktet av noen klubber i 1. divisjon. Jeg hørte ikke noe fra klubber i eliteserien. Derfor avventet jeg litt. Så kom Vålerenga på banen, og det var helt perfekt, sier Eirik Salsten.

20-åringen, som er sønnen til tidligere Storhamar-spiller og trener, Petter Salsten, har spilt tre sesonger på A-laget til Storhamar Dragons.

Forrige sesong spilte han på U20-laget, som ble norgesmestre etter at de slo Lørenskog i finalen.

Nå er han altså klar for nye utfordringer.

- Motivasjonen er på topp nå. Jeg har trent bedre i sommer enn noen gang, sier Salsten, og fortsetter:

Fikk mye istid

- Jeg føler sjøl at jeg ikke tapte noe på å spille juniorhockey forrige sesong. Jeg er en like god hockeyspiller nå. Jeg fikk mye istid, hadde pucken mye, og spilte både undertall og overtall. Det var en fin sesong, som ble kronet med gull. Det var utrolig moro.

Han regner med å flytte til Oslo i midten av måneden.

- Jeg hadde lyst på nye utfordringer, og da var dette perfekt når jeg skal bo i Oslo. Vålerenga er et spennende lag, sier 20-åringen, og fortsetter:

- Det blir nok litt rart ikke å spille i gult og blått, men jeg har ikke tenkt så mye på det, sier Eirik Salsten.

Han skal trene i Hamar fram til han flytter til hovedstaden.

4. august går Vålerenga-spillerne på is på Jordal Amfi.

- Jeg vet ikke noe om hva slags rolle jeg er tiltenkt. Det viktigste for meg blir å kjempe om en plass på laget, og få mest mulig istid.

Mange landskamper

Eirik Salsten har spilt kamper for det norske U16-, U18- og U20-landslaget. Han var med på laget som rykket opp i A-pulja i Frankrike i fjor. Foran årets U20-VM i Malmö ble han skadet i en treningskamp rett før mesterskapet startet.

20-åringen spilte også VM med U18-landslaget.

Vålerenga har også fått inn Andreas Stene fra Sparta. Det ble klart tidlig. Oslo-klubben har også signert svenske Niklas Bröms fra Nyköping, tillegg til at Jørgen Karterud er tilbake fra Canada. Tallak Lyngset er også tilbake i VIF.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.