HAMAR: - Jeg så den inne. Det er ikke tvil om det, sier en skuffet Pål Johnsen.
- Først så jeg en kjempeåpning, og at keeperen var utspilt. Men Sparta-spilleren klarte så vidt å være borti pucken så den gikk i nettveggen på utsida. Jeg trodde den gikk inn, innrømmer Pål Johnsen.

Forferdelig åpning
Det var blandete følelser i Storhamar-garderoben i går kveld.
Normalt er man fornøyd etter å ha vunnet de to siste periodene mot gullfavoritt Sparta med 2-0 og sitter igjen med følelsen av å være best.
I går hjalp det lite etter en håpløs start på kampen. Det startet med en dårlig pasning i midtsonen der Jimmy Andersson allerede hadde gått i angrep.
0-1 etter 45 sekunder.
Så kom andrerekka. Den ble totalt rundspilt i hele byttet, og etter at Sparta hadde drillet rundt i Storhamars sone i nesten 30 sekunder sto det 0-2.
Etter 1.16.

- Kan ikke gi handikap
- Vi må la tippeselskapene få ansvaret for å gi motstanderne handikap og forsprang hvis de mener det er riktig. Vi kan ikke drive med det, uansett hvem vi møter, og i hvert fall ikke mot Sparta, fastslår Johnsen.
Han hadde sjansen til å redusere i første periode, men etter å ha fintet bort hele forsvaret reddet Phil Osaer da han kom alene.
I stedet satte Sparte inn 3-0 da Trevor Koenig ga en av få returer, og forsvarer ikke hang med i det hele tatt da Petter Witnes satte inn returen.
- Vi var giret til matchen og ville mye, men i det kampen starter, bare smeller det. Vi gir fra oss pucken, en tendens vi har hatt i de siste kampene. Vi gjorde det mot Stavanger, og vi gjorde det i den siste treningskampen på hjemmebane, mot Rosenborg. Jeg tror vi må være mer kyniske i starten, sier Johnsen, som tangerte Erik Kristiansens rekord for flest målgivende pasninger i gult og blått gjennom historien.

Ble menneskelige
Johnsen og Storhamar løftet spillet skikkelig i de to siste periodene, etter å ha fått en overhøvling i første pause.
Klisjeen «et nytt lag på isen» passet godt. Plutselig var spillet enklere, skøytegåingen bedre og puckene ble lagt djupt i Spartas sone.
Det ga Storhamar et trykk mot Spartas mål, og plutselig så seriefavorittene menneskelige ut etter en overlegen første periode.
På 2-3 hadde Storhamar to fantastisk muligheter til poeng. Først skjøt Eirik Skadsdammen i stolpen og ut i keeperens leggskinn.
Så kom sjansen til Pål Johnsen i spill fem mot tre.
Johnsen sto fem meter fra mål, fra skrått hold, og hele hallen trodde han hadde scoret.

Fire gode perioder - null poeng
Sparta-målvakt Phil Osaer trodde det også da han lukket øynene, og forgjeves kastet seg etter pucken vel vitende om at han aldri kom til å nå den.
Men ei lang kølle ødela den beste opphentingen i Hamar OL-Amfi på lang tid.
Likevel, hvis dragene klarer å få starthjelp har de to første seriekampene inneholdt fire gode perioder.
Og det er lenge siden en hockeykamp i Hamar OL-Amfi har vært så spennende som gårsdagens.
Det var positivt, selv om Storhamar-spillerne gjerne skulle ha ønsket at de ledet 3-0 etter første periode, og at resten av kampen hadde blitt en transportetappe.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.