SPORTSKOMMENTAR
HAMAR: Stavanger har penger, og forsterket laget med svenske Jonas Fransson. I store perioder drev han Storhamar-løperne til vanvidd med feberredninger. Men da det gjaldt som mest, slapp han enkelt inn Pål Johnsens utligningsmål.

For når en spiller kommer rundt mål, og målvakten dekker åpningen ved nærmeste stolpe, men likevel lar pucken gli inn i nettet, er det en keepertabbe.
I tillegg surret Fransson det til for seg bak mål, og spesielt ved en anledning var han heldig med at det ikke ble noe ut av situasjonen da han forærte Kristian Forsberg gummiskiva. Det har man ikke råd til i sluttspill. Spesielt ikke når målvakten på det andre laget ikke gjør det samme.

Fått spille seg varm
Ruben Smith var majestetisk mellom stengene for Dragons i fjorårets sluttspill. Uten ham ville de sannsynligvis ikke vært i nærheten av NM-gull.

Og han fikk fortjent den gigantiske pokalen som bevis på at han var sluttspillets mest verdifulle spiller.
I kampene inn mot kvartfinalen, har Storhamar gått bort fra den normale rulleringen mellom Ruben og Jonas Norgren. Ruben har bevisst fått stå hver kamp, for å spille på seg den nødvendige tryggheten. Og dømmer man ut fra de siste kampene, er 21-åringen der han skal være.
I seriespillet er Smith nest beste keeper, med en redningsprosent på 92,2. Bare Lillehammers David Rautio er bedre med 95,5.

Fin utstillingsarena
Ruben har aldri lagt skjul på at han ønsker å leve av å spille ishockey, og han gjerne vil prøve seg utenlands. Kanskje allerede etter inneværende sesong. Da er sluttspillet det beste utstillingsvinduet, sammen med landskampene for Norge.

Også der har Ruben opplagte ambisjoner om å bli satset på, og gjør han en like god figur i dette sluttspillet som i det forrige, blir det trøblete for Roy Johansen når han skal velge mellom unggutten med stort potensial og Pål Grotnes sin erfaring når pucken droppes i åpningskampen i VM i Zürich i slutten av april. Norge er like avhengig av en habil sisteskanse som Storhamar og Stavanger er i sluttspillet

Er det sikreste kortet
Jonas Fransson viste i den første kampen at han har det i seg, men har ikke vært hundre prosent patent siden han kom til klubben.

I bakhånd har de unge André Lysenstøen, som i utgangspunktet er rangert klart bak Ruben i norsk målestokk.
Smith er selvsagt avhengig av hjelp fra gutta foran seg. Og selv om det fort kan glippe en puck som burde vært tatt, er Ruben denne kvartfinaleduellens sikreste kort.
Overført til poker, sitter Oilers med kongen og knekten. Det hjelper lite, hvis Storhamar treffer på esset.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.