Christian Larrivée kom til Storhamar foran 2006-2007-sesongen. Han var en suksess fra første dropp. Etter den sesongen ble det to sesonger i danske Rødovre og en sesong i Västerås i Sverige.

Men så ville han tilbake til Hamar. Kanadieren skrev under på en ny gul-blå kontrakt foran 2010-2011-sesongen.

– Jeg ble behandlet bra i klubbene i Sverige og Danmark også, men det er noe helt spesielt med Storhamar. Jeg ville tilbake, og det angrer jeg ikke ett sekund på. Jeg er en person som må ha det bra utenfor isen for å prestere på banen. Det er veldig mange trivelige folk både rundt og i laget. Folk bryr seg, og setter pris på det du gjør. De vil at du skal trives, at du skal lykkes. Det er veldig bra i Hamar og Storhamar, sier 33-åringen.

Kjenner igjen mye

Foran denne sesongen fikk Storhamar ti nye spillere, og Larrivée ser mye av det samme nå som han opplevde sjøl.

– De blir behandlet på en veldig bra måte, og jeg har inntrykk av at alle de nye spillere finner seg godt til rette i klubben fra dag en. Folk stiller opp og bryr seg. Det er en suksessfaktor.

Det har vært noen tunge Storhamar-år, både sportslig og økonimisk, før forrige sesong.

Larrivée var en av dem som nøt hvert sekund etter 1-9-kampen i Stavanger forrige sesong.

– Det var en utrolig morsom reise, sier 33-åringen, som har skrevet under på en ny fireårskontrakt.

Ny kaptein

Han har kjøpt seg hus i Nydal i Furnes.

– Jeg ser ikke for meg å flytte. Jeg har et liv her. Samboeren er snart ferdig med utdannelsen på Høgskolen på Rena. Jeg venter på papirer slik at jeg kan jobbe ved siden av hockey’n, og jeg skal fortsette på norskkurs. Jeg kan ikke spille hockey hele livet. Når det gjelder jobb er jeg åpen for det meste. Det må ikke være noe innen ishockey, sier 33-åringen, som er ny kaptein i Storhamar.

– Det er en ære å være kaptein, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har fokus på å jobbe hardt for laget. Jeg ser at jeg kan være en type som går foran, en leder. Men vi har mange rutinerte spillere i laget som kan gå foran som gode forbilder for unggutta.

- Bra test

Christian Larrivée mener to kamper på to dager i Champions Hockey League skal gå greit.

I morgen kveld skal Storhamar spille mot Sparta Praha borte, mens Geneve-Servette venter i Sveits lørdag kveld.

– Vi må ha fullt fokus, spille smart, og være nøye med detaljene. Restitusjon blir viktig, med nok søvn og nok mat og drikke, sier 33-åringen.

Larrivée likte måten Storhamar matchet Sparta Praha på i Hamar OL-Amfi.

– Det var bra, men vi kan bedre. Jeg tror det blir mindre nerver nå. Vi kan vi slippe oss mer løs. Jeg tror fort vi kan vinne en av kampene i Champions Hockey League, sier 33-åringen og legger til:

– For min egen del mangler det lille ekstra. Jeg trenger litt tid, men det skal være bra til seriestart, sier Storhamars nye lagkaptein.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.