Serieleder Lørenskog hadde vunnet elleve kamper på rad.

Det var før lørdagens møte med Storhamar, som vant 4-3 etter en solid oppvisning og en intens avslutning i Lørenskog ishall.

LØRENSKOG TOK LEDELSEN

Storhamar åpnet kampen mot serielederen godt, og i overtall etter drøye tre minutter kom Alexander Reichenberg til oppgjørets første målsjanse. Storhamars poengkonge prøvde å dra av målvakt Jeff Jakaitis, men lyktes bare nesten.

Lørenskog koblet et sterkere og sterkere grep om pucken utover i første periode, og Östlund måtte gjøre flere viktige redninger.

Med 18,7 sekunder igjen av perioden kom imidlertid scoringa på en overgang. Stefan Espeland rev seg løs fra Jacob Berglunds markering, og etter et perfekt innspill fra Robin Dahlstrøm satte backen inn 1-0.

Snudde kampen

Da Hampus Gustafsson ble utvist og Lørenskog fikk power play etter sju minutter av midtperioden, hadde ikke Storhamar skapt noe som helst.

Etter å ha hengt ordentlig i tauene gjennom to tøffe undertallsminutter våknet imidlertid gjestene i Lørenskog ishall voldsomt til liv. Etter et massivt press mot Jeff Jakaitis i Lørenskog-buret styrte Alexander Reichenberg Lars Løkken Østlis skudd inn til 1-1.

Tre minutter senere trengte ikke Løkken Østlis skudd noen retningsforandring for å overliste Jakaitis. Backen ladet børsa i overtall og banket inn 2-1 på direkten.

- Jeg synes vi spiller veldig bra i styrespillet vårt. Vi presser og avventer, og det gjør at det blir vanskelig for dem. I kveld spilte vi akkurat sånn jeg vil at vi skal mot gode lag, sier Aleksander Smirnov.

Thrilleravslutning

Midt i tredje periode doblet Eirik Skadsdammen ledelsen for Storhamar etter en pen Jacob Berglund-vending, men bare 60 sekunder senere reduserte Jonas Djupvik Løvlie til 2-3.

- Jacob og Reichenberg er gode med pucken, og da er det viktig at jeg kriger på mål. Dette er måten vi må spille på, sier Skadsdammen.

Lørenskog tok ut målvakt, og Lars Erik Hesbråten satte 4-2 inn i det åpne buret 57 sekunder før slutt, men også da svarte Lørenskog lynrask.

Serielederen fikk jakte utlikning i 28 intense sluttminutter, men Storhamar holdt ut og vant fortjent 4-3.

Treneren var klar på hva han mente om kampen:

- Dette var nok vår beste kamp i serien i år. Jeg er veldig, veldig fornøyd med guttene, smiler Aleksander Smirnov.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Hampus Gustafsson, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Scott Hotham - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Christian Bull, Lars Løkken Østli - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.