Kampen åpnet jevnt hvor begge lag skapte et par halvsjanser. Etter hvert tok Storhamar mer av initiativet i kampen, men Lillehammer var farlige på kontringer. Joakim Arnestad-Eidsæther fant backen Robin Soudsky med et fint flipp-pass, men Soudsky mistet balansen foran mål og fikk ikke avsluttet. Dermed kontret Storhamar tilbake. Scott Hotham setter opp Christian Larriveè med en fantastisk langpasning. Larriveé kommer alene med Espen Johansen. Kapteinen gjør ingen feil og setter pucken mellom beina på Lillehammer-målvakten.

– Det var en bra pasning ja. Jeg så at Christian (Larriveé journ. anm.) var åpen og bare sendte pucken av gårde. Han var veldig god alene med målvakten, sa Scott Hotham etter kampen.

Storhamar fikk også to muligheter i overtall i førsteperioden, og var svært nære ved å doble ledelsen. Den største muligheten kom når Alexander Reichenberg kom inn med stor fart på venstresiden. Han spiller over til Larriveè på bakerste, men han treffer bare stolpen. Storhamar leder fortjent etter den første perioden. 

Lufta gikk ut

Lillehammer kom aggressivt ut i midtperioden uten at de klarte å sette sjansene de skapte. Simen Thoresen fikk en gedigen mulighet med skjøt over, og kort tid etterpå skjøt Nicolas Ritz, men Oskar Östlund hadde få problemer.

Storhamar kom mer og mer med i perioden. Hampus Gustaffson var nære på ved en styring, før 2-0 kom når det var igjen åtte minutter av perioden. Simen Thoresen har kontroll, men er uoppmerksom og mister pucken til Jacob Berglund. Svensken drar en spiller og setter pucken vakkert over skulderen til Espen Johansen. Da gikk lufta ut av Lillehammer. Få minutter før pause satte Joakim Jensen 3-0. Storhamar la press på Lillehammer og Jensen fikk stå helt alene i slottet og satte pucken nede ved stolpen. 

enveiskjøring

Kampens tredje og siste periode var et fyrverkeri av en periode. I hvert fall fra Storhamars side. Den åpnet litt rolig og kampen bølget litt frem og tilbake. Så byttes det og førsterekka til Storhamar kommer utpå. Alexander Reichenberg får pucken i midtsona og fosser inn i Lillehammers sone. Han drar av to spillere og kjører på mot mål. På mesterligvis snur han seg og sender pucken tilbake og ut i slåttet hvor Christian Larriveé kommer som et tog og smeller til. Larriveé sikrer sitt tredje målpoeng for dagen.

Noen minutter senere fikk Lillehammer et trøstemål da Nicolas Ritz fikk stå alene foran et åpent Storhamar-mål. Derfra og ut fyrte Larriveé og rekkekameratene opp og herjet. Igjen er det Reichenberg som herjer og setter opp Joakim Jensen i høyre droppsirkel. Jensen har ingen problemer med å sette inn sitt andre for dagen.

– Det startet litt trått for første angrepsrekka, men i dag løsna det skikkelig. Det er moro og se de når de spiller sånn som i dag, sier Scott Hotham.

Men det var Hotham selv som ble kåret til Storhamars beste for dagen etter å ha assistert to ganger. I tillegg var han solid og smalt flere Lillehammer-spillere inn i vantet til stor underholdning for hjemmefansen.

– Vi gjør det enkelt og det må vi fortsette med. Vi har lenge pratet om å få pucker på mål og det gjør vi i dag. Jeg har jo mistet noen kamper så jeg kan ikke si om dette er årsbeste, men det var i hvert fall veldig moro å spille i dag, sa Hotham med et bredt smil i fra sin plass i garderoben.

Storhamar stilte med følgende lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Erik de la Rose, Andreas Øksnes - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Patrik Bäärnhielm - Eirik Skadsdammen, Martin Blakseth Huse, Martin Gran.

4. rekke: Martin Rønnild, Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten.

Gjestene fra Lillehammer stiller sånn:

Lillehammer stilte med disse:

Målvakt: Espen Johansen (Michal Zajkowski).

1. rekke: Henrik Rosengren, Stein Tore Bakken – Simen Thoresen, Nicolas Ritz, Daniel Åhsberg. 

2. rekke: Sondre Bjerke, Erik Meland – Joakim Eidsæther, Kristoffer Jonsson, Dag Morten Wehn.

3. rekke: Aleksander Nygaard Rindal, Robin Soudsky – Endre Medby, Joachim Jensen, Tomas Trondsen.

4. rekke: Christian Fosse, Håvard Steen – Daniel Stensrud, Christer Rudi, Joachim Engsveen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.