Storhamar betaler 200.000 kroner i gjeldsavdrag hver eneste måned. Nå har de slettet over fem millioner kroner i gjeld.

Njål Berge anslår at de har igjen en drøy million kroner av gjelda, men nå tror han alt kan være slettet i løpet av sommeren som kommer.

- De lengste avtalene vi betaler på går ut i juli. Hvis det fortsetter på denne måten med suksess i sluttspillet også, vil være gjeldfrie til sommeren, sier Berge.

«Fattige fettere» har i denne sammenhengen bidratt med tre millioner kroner. De skal først ha igjen pengene sine når hallnavnet eventuelt blir solgt.

- Vi har ikke hatt tid til å jobbe med det, men det er også i forståelse med «Fattige fettere». Det viktigste har vært å betjene gjelden. Det er utrolig viktig når du har så mye gjeld som vi tok over i sommer. Det er smått fantastisk det vi opplever nå, sier Berge til HA-sporten.

VIF-kampen ga 200.000

Han anslår at Vålerenga-kampen alene, hvor det kom over 7.100 tilskuere, ga 200.000 kroner i nettoinntekter ut over det som var budsjettert.

Og nå ser det ut til at kampen mot Stavanger kan bli nesten like godt besøkt. Dragons regner med godt over 5.000 tilskuere på den kampen. Kanskje 6.000.

- Vi forbereder oss på fullt fjøs igjen, sier Berge.

- Det blir nok ikke like mange som det var mot Vålerenga, men jeg regner med at det blir mellom 5.000 og 6.000 på tribunene, sier Maren Stensby som er administrasjonsansvarlig i Storhamar Dragons. Det betyr ytterligere inntekter utover budsjett.

Sesongkort

Likviditetssituasjonen har tradisjonelt vært anstrengt i januar, men før jul gjorde Storhamar Dragons et grep for å lette noe på det.

- Vi har solgt 200 sesongkort for neste sesong for 3.000 kroner. Det var et kjempetilbud siden du fikk med resten av denne sesongen inkludert sluttspillet i den samme pakken.

- Vi gjorde det av to grunner: 1. At vi trengte cash. 2. At det er hockeyfeber i byen og vi ønsker jo å ha full hall på kampene våre. Vi har det samme tilbudet ut januar for 3.500 kroner. Det er fortsatt en særdeles god pris, sier Berge.

Midt på dagen i går var det solgt 2.500 billetter til kampen mot Stavanger.

- Ut fra Facebook ser det ut til å være flere som har tenkt seg på kamp på torsdag enn det var mot Vålerenga, sier Maren Stensby.

Før kampen mot Stavanger, har Storhamar nå et gjennomsnittlig tilskuertall på 2.927.

Les også
SPORT Publikum strømmer til billettlukene.
Les også
SPORT Storhamar lå i sumpa, men Smirnov nektet å la seg stresse.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.