HAMAR: - Det er bare en ekstra forsikring. Verken legene eller jeg tror at jeg opplever noe lignende igjen, men om det skjer kan de trolig finne ut årsakene ved hjelp denne chipen, forklarer Eirik Skadsdammen, og viser fram en firkantet liten boks under huden på brystkassa.


Sårbar ironman

Et snaut år etter at Dragons-spilleren falt sammen mens han klippet plenen hjemme, snakker han nå åpent om problemene som plutselig meldte seg.
Storhamars ironman i flere år, med best treningsresultater av alle og med 554 kamper for klubben, var plutselig sårbar.
- Jeg følte meg litt svimmel, og tok en pause for å drikke, før jeg fortsatte å klippe plenen. Det neste jeg husker er at jeg våknet i senga, og ikke husket de siste dagene. Jeg hadde kommet meg til senga sjøl.
30-åringen lå en uke på sjukehus der alt ble testet uten at noe ble funnet.
- Konklusjonen var vel at det skyldtes utmattelse. Jeg var i full jobb, trente hockey etter jobb og pusset opp hus på kveldstid. Det ble for mye.

Ikke preget

Skadsdammen var raskt tilbake og scoret i serieåpningen mot Stavanger en drøy måned senere.
Men selv om han mener at han ikke ble så preget av hendelsen, hadde han sin dårligste sesong på fem år, både på HA-børsen og i produserte målpoeng.
- Jeg tenkte ikke så mye på det utover i sesongen egentlig, men det var veldig greit å få en grundig sjekk da det skjedde. Når det gjelder sesongen tror jeg vi var veldig mange som var utrolig skuffet, ikke minst over egne prestasjoner. Jeg var det, og forsøkte å glemme det raskest mulig!

Rekordgode tester

I går avsluttet Storhamar sommertreninga del 1 med fotballkamp og pølsefest.
Laget har prestert rekordgode testresultater de siste ukene, til tross for at de er helt i kjelleren etter et melkesyrekjør.
- Det har vært et slit, ikke minst etter at Jonas Norgren kom inn med noen nye øvelser vi måtte lære, fleiper 30-åringen.
Han vil likevel ikke vært foruten. Motivasjonen er minst like god som tidligere, og revansjelystent litt ekstra i år.
Det har Skadsdammen også merket hos de andre på trening.

- Det aller morsomste

- Jeg hadde ingen tanker om å legge opp, verken i august fjor eller etter sesongen. Hockey er fortsatt det aller morsomste jeg kan drive med, og så lenge kroppen er frisk ser jeg ingen grunn til å gi meg. Det samholdet og den gleden du finner i hockeygarderoben er noe helt unikt.
I tillegg til å ha lagt bak seg kollapsen og skrevet en ny kontrakt med Storhamar på to pluss ett år, skal Eirik bli pappa for første gang i høst, og da kan han regist- rere hvordan hjertet takler den påkjenningen - hvis det blir behov.
- Det blir veldig spennende. Nå har jeg det helt topp, smiler Eirik Skadsdammen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00