Vålerenga - Storhamar 0-1 Ingen keeper i den norske hockeyhistorien har flere målpoeng. Og nå redder heller ingen i eliteserien flere pucker enn Trevor Koenig.
OSLO: Etter at 29 pucker ble nektet nettsus i hovedstaden på februars første dag, steg redningsprosenten til Trevor Koenig opp i 93,1.
Med det topper han målvaktsstatistikken i eliteserien.
I går reddet han liggende i isstøvet (se bildet), bak mål, med snapp og med spak.
Etter kampen ble han hyllet av lagkameratene og trener Peter Johansson.
Men mest imponert var trolig en mann som gjerne skulle ha gitt kanadieren Norges lille røde.
Roy Johansen hyller dragenes sisteskanse etter en utrolig kamp mot sin tidligere klubb, Vålerenga.

- Hadde vært på laget mitt

- Han hadde vært veldig aktuell for en plass i troppen min.
- Bare aktuell?
- Nei, svarer Norge-sjef Roy Johanson, og begrunner svaret med at Koenig pr. nå er eliteseriens beste keeper. Sammen med mannen som sto på motsatt side i dag, Vålerengas Patrick DesRochers.
- Men i dag vant Koenig duellen. 93 prosent er meget høyt nivå, og jeg har ikke sett noen andre i Norge som har vært bedre med spaken, sier Johansen til HA-sporten.
Hans førstevalg mellom stengene, Pål Grotnes, ligger på rundt 90 prosent - riktignok for Stjernen:
- Det er vanskelig å sammenligne de to. Pål er meget god i internasjonale kamper. Det vet jeg ikke om Trevor er, fordi jeg ikke har sett ham i slike kamper. Men det er et stort gap mellom Pål og vår nest beste keeper, mener landslagssjefen.

- Skaper enormt bra miljø

Når sluttsignalet går på Jordal Amfi, og om resultattavla viser borteseier, er stemningen en helt annen enn i andre norske ishaller.
Midtpunktet i går var selvfølgelig Trevor Koenig - ikke bare på grunn av at han var banens beste, men også fordi han er blant Storhamars beste dansere.
I et litt slitt grønt håndkleet feiret han til nord-amerikansk countrymusikk - plukket ut av ham selv, ifølge Cato Ørbæk:
- DJ Koenig, forteller han.
- Han er en skikkelig leder på banen, og kanskje vår viktigste spiller, men utenfor banen er han ikke alltid eldst, formulerer Ørbæk.
- Han er med på å skape et enormt bra miljø.

Gleder seg til sluttspill

Koenig har vunnet titler i både Frankrike og England, og vært på All Star-lag på de nivåene han har spilt på de siste sju årene.
Etter en typisk playoff-kamp mot Enga i går, med tette dueller, knuffing og bra liv på tribunen, gleder 36-åringen seg til det braker løs her i Norge om en måneds tid:
- Gjennom hele sesongen synes jeg vi har utviklet oss som lag. Likevel føler jeg at det ofte har vært slik at vi har gått litt opp i nivå, for så å dette litt ned igjen. Nå er vi på vei opp igjen, og om tre uker eller hva det er, skal vi bli veldig sterke til sluttspillet. sier Koenig.
- Og det er jo derfor man holder på med dette her. For å spille de kampene som virkelig betyr noe. Der alle ofrer alt for å vinne. Jeg følte det var slik i dag også, og som jeg har forstått, er dette et ekte rivaloppgjør. Da koser jeg meg ekstra der bak, smiler Koenig, som også er oppe i ni poeng denne sesongen. Suveren rekord i eliteseriesammenheng.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00