HAMAR: Jeg vil starte bakerst. Det meste starter der. Og bakerst i Dragons akkurat nå står Ruben Smith øverst.
Har stengt målet
Mange mener at målvakten i ishockey betyr rundt 50 prosent. Det er mye, men trolig i nærheten av sannheten. For et lag med en suveren målvakt er alltid vanskelig å slå.

Det handler ikke bare om å slippe inn få mål. Det handler også om at redningene sprer seg i form av guts og sjøltillit til de uten keeperutstyr, men med samme farge på drakta.
Det Ruben Smith har markedsført de siste kampene er stor idrett. Han er seriøs, og er flink til å ta kloke valg. Som da han droppet to treninger på Toppidrettssenteret for å få igjen overskuddet.
Måten han kom tilbake på etter en litt tung periode var imponerende. Han har stått som en matchvinner.
Og matchvinnere er gull verdt.

Defensiv trygghet
Foran Smith har det også vært en klar bedring de siste kampene. En periode slapp Dragons inn for enkle mål. Det ble tatt tak i.

Det handler om detaljer. Det tar tid å drille det inn, men alt tyder på at terpingen var nyttig. Det er snakk om å gjøre riktige valg i egen sone, verne om pucken, og ofte er det enkle det beste.
Det har vist seg gang på gang.
Og når noe fungerer, er det lurt å gjenta det. Og gjentar du det mange nok ganger - med suksess - sitter det til slutt i ryggmargen.
Backene har også produsert mange poeng, og det er et herlig kvalitetsstempel at Mattias Livf er mestscorende back i Get-ligaen.

Gode i undertall
Spillet i undertall handler også mye om det defensive, om å unngå baklengs. Det er snakk om posisjonering, skøytegåing og spilleforståelse, i tillegg til en dimensjon som var spesielt imponerende mot Sparta tirsdag, nemlig offervilje. For det kan gjøre vondt å vinne. Det er snakk om å dekke skudd, og gå inn i de duelllene, hvor det lukter blåmerker og isposer lang veg.

Offerviljen i Dragons er veldig bra nå - hos alle.
Det er en viktig suksessfaktor.

Magic med Johnsen
Det har vært skrevet og snakket mye om Pål Johnsen de siste ukene. Trolig har han aldri vært så god, og det er ganske utrolig at han, i følge noen, ikke er inne blant de 60 beste spillerne i Norge. Men Johnsen ristet det av seg, og har kjørt videre med kvikke vendinger, geniale pasninger, og sikre skudd.

Det er noe spesielt når Johnsen får pucken i egen sone, får opp farten, og snirkler seg inn blant røde, hvite og blå motspillere.
Det er som han driver med en egen isdans, krydret med en kølleteknikk, som kan brukes i alle lærevideoer - uten redigering.
Pål er også flink til å gjøre andre gode. 31 målgivende pasninger er det beste bildet på akkurat det.
Pål Johnsen har stått fram som tryllekunstner i noen kamper.
Og har vært utrolig viktig. Han har gått foran.

Ungdomslinja
Storhamars ungdomslinje er blitt et kjent begrep. Det tar tid å få unge, ambisiøse hockeyspillere opp på et stabilt bra nivå. Det handler om tillit, og ikke minst så må spillerne ha sterke og klare ambisjoner og mål sjøl.

De siste kampene har vist at Dragons er på god veg til å få til dette. 4. rekka har spilt seg stort opp, med Trygve Hillestad som stabilisatoren. Sjøltillit er selvfølgelig et viktig stikkord for spillere som Eirik Børresen og Ørjan Mikkelsen.
Og gjennom tillit kommer ofte sjøltilliten.
Sjøltillit får aldri en idrettsutøver for mye av.

Brutt barrierer
Det å bryte barrierer gir også sjøltillit. Seieren på Jordal sist torsdag var Storhamars første der på ett og et halvt år.

Seieren i Sparta Amfi tirsdag kom tre år etter den forrige seieren i Sarpsborg.
Det handler om å få trua på ting. Det kalles mental styrke, og er viktig å bygge videre på. Det å tro at alt er mulig er et herlig utgangspunkt foran alle utfordringer.
Og etter de siste tre kampene er det fristende å tro at alt er mulig denne sesongen…
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.