HAMAR: Kontrakten hans går ut i år og finnen er allerede i tenkeboksen. Til HA-sporten sier han dette:
- Både familien og jeg trives godt i Elverum. Jeg kan godt tenke meg å forlenge med Elverum, dersom jeg slipper til mer på håndballbanen.
Andreas Rönnberg sier det er et pluss for Elverum, hvis klubben går for en forlengelse, at de har resignert avtalen med Christian Berge.

Lært mye av Berge

- Han har lært meg mye som håndballspiller, spesielt på detaljnivå. Han ser ting jeg som spiller, og heller ikke mine tidligere trenere har fundert så mye på tidligere. Som for eksempel at du ikke skal gå rett på motspilleren når du skal inn for å avslutte. Berges løsning er å tvinge forsvarsspilleren til å bevege seg og slik unngå å bli avblåst for brøyt. Men dette er bare en av flere detaljer han er meget god på.

Best med mye spilletid

Rönnberg fikk mye spilletid i returkampen mot Valladolid sist søndag. Etter manges mening var han banens beste. Han ble Elverums toppscorer med sju mål.
- Vi hadde en mye friere rolle på banen mot Valladolid enn vi har i den norske eliteserien, der mye går etter et på forhånd opptrukket mønster. Dessuten var jeg ekstra spillesugen ettersom jeg har fått lite spilletid for Elverum i serien til nå. Det var herlig å få vist seg fram over en lengre periode og forhåpentlig fikk jeg vise folk at jeg kan, sier mannen som har levd i skyggen av Steffen Stegavik på Elverums eliteserielag.

Kan spille sammen

Rönnberg er den første til å innrømme at det å konkurrere med den lettbeinte trønderen om en midtbackplass, ikke er verdens enkleste utfordring:
- Elverum er godt besatt med midtbacker, men det er ingen ting i vegen for at vi kan spille sammen ute på banen, for eksempel enten med Steffen eller meg på venstre backplass. Men dette er det treneren som avgjør, og Rönnberg er lojal mot spilleopplegget.
Den finske landslagskapteinen fikk en treg start på sin karriere i for ett år siden. Nye forhold og nye spillesystemer var en utfordring, men i siste halvdel av sesongen følte han at det begynte å flaske seg.

Gunstig med E-cup

- Jeg synes at jeg er på veg nå, men det er for lite å få seks-sju minutters innhopp hvis en skal vise seg fram.
I så måte tror finnen at e-cupkampene kom på et meget gunstig tidspunkt for Elverum. Før kampene mot Valladolid, slet Elverum i både serie og cup. E-cupen ble et avbrudd og spillerne fikk andre ting å konsentrere seg om.
- Treningene den siste tida, bærer bud om at laget begynner å finne tilbake til formen. Det håper jeg vi skal klare å vise mot Viking i helga.
Viking har åpnet sesongen enda mer forsiktig enn hjemmelaget og Rönnberg tror på seier, men venter seg likevel en jevn kamp. Han ser ingen grunn til at Elverum skal satse på kalasseier. Serien så langt, har vist at alle kan slå alle.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.