HAMAR: Klubben har mange spillere som har kontrakter som går ut denne sesongen, men ifølge TheReporterOnline sier Paul Holmgren at planen er å ha med Patrick Thoresen videre.

Hamar-gutten er en av tre unge spillere som har en kontrakt som sier at klubben må tilby ham noe nytt eller frigi ham for alle de andre i sommer. Samme situasjon har R.J. Umberger og Randy Jones.

Mange tøffe
Ikke alle Thoresens lagkamerater i år får den samme sjansen i sommer.

Holmgren innrømmer at lønnstaket i NHL, som neste år blir på mellom 54 og 56 millioner dollar pr. sesong, kan sende flere ut døra.
- Det er mange tøffe avgjørelser som må tas. Jeg skulle gjerne ha sittet her og sagt at alle kommer tilbake, men økonomien tillater ikke det.
I NHL-klubbene er det general manager som har ansvaret for å bygge laget til hver sesong, slik at trenerne har best mulige vilkår for å nå langt i sluttspillet.

Langsiktig mål
Foran årets sesong gjorde Holmgren en fantastisk sesong, og forbedret sisteplassen året før med å være blant de fire beste lagene i år.

Ifølge TheReportOnline, startet han jobben allerede i desember 2006, og vet på grunn av begrenset økonomi at talentene som får sjansen må bygges opp.
- Til tross for hvor dårlig vi gjorde det forrige sesong, kom vi til årets treningskamp før sesongen med mål om å vinne Stanley Cup. Vi hadde en bra sesong, og nå er ideen at vi skal prøve å bli bedre neste sesong.

Mister begge i rekka?
Danny Briere, Mike Richards, Kimmo Timonen, Scott Hartnell, Simon Gagne, Joffrey Lupul, Martin Biron, Braydon Coburn og Ryan Parent er så langt de eneste sikre neste år, mens Jeff Carter er Holmgrens førstevalg å få med videre av de øvrige.

Thoresens rekkekamerater i sluttspill får de tøffere Jim Dowd (39) er trolig ferdig, mens finske Sami Kapanen (34) har ett år igjen av kontrakten, men nevnes som et mulig bytteobjekt i løpet av sommeren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.