HAMAR: Nytt av året er at klubbene må ha minst en norsk målvakt. Ser vi på stallene, er realiteten at mange har en rutinert utlending som 1. målvakt, med en ung norsk målvakt i bakhånd.

Presterer ikke 1. målvakten, eller han blir skadet, er det sårbart.
Der står Storhamar sterkt.

Valgte rett
Forrige sesong hadde de Jonas Norgren og Ruben Smith, som var en meget sterk duo. Ruben Smith har tatt mange steg, godt hjulpet av Torbjørn Orskaug.

Etter forrige sesong ga Norgren seg, og flyttet hjem til Sverige. Ruben Smith annonserte at han helst ville spille i utlandet. Det ønsket fikk han ikke oppfylt, og Ruben fortsetter i gult og blått.
Det er perfekt for Dragons.
Men de måtte ha to målvakter. Hva slags type skulle de velge? Storhamar valgte en ung og ambisiøs keeper i Daniel Wälitalo (21), og Rune Gulliksen innrømmer at de var spente på hvor god han var.
Nå er han ikke i tvil lenger.
Det var et perfekt valg.

To å stole på
For nå har Gulliksen en 21-åring og 22-åring med kvalitet. Daniel Wälitalo har imponert, og samarbeidet mellom han og Ruben Smith fungerer veldig bra. Konkurransemomentet mellom de to, vil gjøre begge bedre.

Dette samarbeidet, og denne konkurransen, kan veie opp mye for at Dragons per i dag ikke har noen målvakttrener i det daglige.
Gulliksen og Dahlstrøm har to keepere de kan stole på hele vegen.

Kan få gullrekke
Hva med de nye? Marius Mathisrud er en Joakim Jensen-type. Han er giftig foran mål, og en ambisiøs spiller i utvikling. Johan Ramstedt har rutinen, god med pucken - og er bra på skøyter.

Rekka med Ramstedt, Johnsen og Jensen kommer til å produsere mange poeng i årets eliteserie. Pål Johnsen virker veldig godt trent.
Og Jensen ser minst like pigg ut som forrige sesong. Han er en herlig måltjuv.
Det kan bli ei gullrekke.
Det blir også spennende å se hva unggutta presterer når alvoret starter i dag.
Et annet viktig poeng: Hvis vi skal dømme etter resultatene i ironman-testene, virker spillerne veldig godt trent.
Det kan se ut som om det er mer ork i laget.

Spennende med Thoresen
Hva med motstanderne? Sparta og Vålerenga virker sterke. Sparta har en veldig bred stall, men vil nok merke at Martin Røymark er borte. VIF har mange spennende unggutter, krydret med rutine i Lars Erik Lund & co. Stavanger har sju finner i stallen, og Petter Thoresen står foran en spennende sesong som trener. Får Thoresen inn struktur og glød, blir de tøffe.

HA-sporten tipper denne serietabellen: 1) Sparta, 2) Vålerenga, 3) Stavanger, 4) Storhamar, 5) Lillehammer, 6) Lørenskog, 7) Stjernen, 8) Frisk, 9) Manglerud/Star, 10) Comet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00