PHILADELPHIA: – Dette var skikkelig artig. I dag var det vi som kjørte over dem fra start, slik de har gjort med oss, forteller en glad Patrick Thoresen til h-a.no etter kampen.

– Vist at vi kan slå dem
Sesongen tok ikke slutt natt til fredag norsk tid, nå blir det ny kamp i Pittsburgh klokka 21 norsk tid søndag.Og forhåpentlig en ny hjemmekamp i Philadelphia tirsdag.

HAs journalist følgte Patricks innsats minutt for minutt. Les her.


– Nå har vi visst at vi kan slå dem, og vi får håpe de tenker litt ekstra på det, mens vi kjører på. Men vi er nødt til å ha den gutsen vi har i dag også søndag.

Thoresen var svært godt fornøyd med at laget klarte å ta ut superstjernene Sidney Crosby og Jevgenij Malkin, som ikke fikk til mye i oppgjøret.

Tre ganger Amfi'n
Alle som har vært i OL-Amfi'n når det er 6.000 andre til stede vet hvor magisk det kan være.
Gang det med tre og tenkt deg hvordan 19.972 tilskuere i Wachovia Center løftet taket og sprengte alle norske decibelgrenser i den første perioden, da hjemmelaget gikk opp i en 3-0-ledelse.
Når de unisont roper at «special kid» Crosby suger, eller jubler så den stakkars dama som står på isen og synger God Bless America før kampen starter, ikke en gang høres med mikrofon og musikkanlegget på fullt.

Mange gode bytter
For Thoresen ble det bare et drøyt minutt og ett skudd de første 20 minuttene, men etter hvert tok han tak og bidro til at Flyers holdt Pittsburgh på god avstand langt inn i tredje periode. 4. rekka hans var nesten kun på offensiv banehalvdel, og Thoresen bidro med taklinger og puckvinninger.

24-åringen fikk også noen bytter i andre rekker i andre og tredje periode, og spesielt i den andre hadde han flere gode sjanser sammen med superstjernen Daniel Briere, som tjener over 50 millioner i året.

Også Thoresen kunne showe litt og la ved en anledning pucken mellom beina og sentret til lagkameraten bak ryggen.
I neste bytt stupte inn på mål og var nesten først på en retur på et skudd som så vidt ble rensket unna av en forsvarer.

Ingen store i mot
– Vi scoret ikke i dag, men bortsett fra gjorde vi i fjerderekka en solid jobb og slapp ikke til noen store sjanser, og det er hovedoppgaven. Vi var veldig trygge bakover, og var som du sier mest på rett siden av den røde midtlinja, og det er en god følelse, forklarer Thoresen.

I byttet med Briere i den andre perioden fikk han en god pasning på offensiv blålinje, og kunne ta noen skjær inn i banen. I stedet for å skyte spilte han videre til Briere.

– Jeg kunne ha skutt, men hvis jeg bare hadde fått levert en litt hardere pasning hadde det vært en god sjanse for scoring for en måljeger som han. Han forsøkte en pasning inn foran mål, men jeg nådde ikke helt fram på den.

Tok det rolig?
Flere journalister på tribunen snakket om at Pittsburgh ikke var like interessert i å vinne i natt som i den forrige kampen, der de sikret seg en 3-0-ledelse.

Kanskje ikke så rart når du vet at du får sjansen til å avgjøre på hjemmebane med egne tilskuere, og sjansen til å tjene flere millioner kroner ekstra.

Thoresen tror likevel ikke at Pittsburgh våget å gamble på det.

– Her i NHL vi alle lag avslutte en serie så raskt som mulig. Det er ikke den nivåforskjellen det var i norsk hockey tidligere.
Avsluttet i juvelbrus

Hamar-gutten mener heller at det var hjemmelaget som løftet seg med kniven på strupen og spilte ut alt de ikke hadde fått til i de tre første kampene.

De sto nemlig med 5-12 i målforskjell på de første tre, og ledet 3-0 etter 20 minutter av den fjerde.
Totalt ble det ikke mer enn ni bytter og 6.16 på isen for 24-åringen i en kamp med i perioder mye utvisninger, men han fikk gleden av å være på isen de siste 14 sekundene, og da sluttsignalet gikk var det ekstatisk stemning blant elleville hjemmefans, som jublet langt inn i nattetimene.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00