I helgen ble Patrick Thoresens lagkamerat, reservekeeper Vitalij Kolesnik, angrepet av en full tilskuer. Mannen risikerer ifølge diverse nettsider opptil fem års fengsel.
HAMAR: I går sikret Patrick Thoresen og hans Salavat Julajev avansement til semifinalen i sin avdeling i det russiske sluttspillet. Laget vant 8-1, etter blant annet scoring og to målgivende pasninger av Hamar-gutten.
- Vi fikk tidlig en trygg ledelse og så oss aldri tilbake. Det rullet på noen målpoeng for min del da kampen egentlig var avgjort, forteller Patrick Thoresen.
Dermed ble det 3-1-seier sammenlagt over Automobilist.
Slått med hockeykølle
Like hyggelig ble ikke opplevelsen han hadde i forrige kvartfinalekamp.
Under kampen oppsto det som Thoresen beskriver som «litt tjafs» mellom spillerboksen og noen tilskuere. En beruset tilhenger av hjemmelaget lente seg over pleksiglasset bak spillerboksen, og langet ut mot reservekeeper Vitalij Kolesnik.
Så fikk tilskueren fatt i en av spillernes reservekøller, og banket løs på Kolesniks hode.
- Han sprakk skallen, sier Patrick.
Målvakten forlot isen blødende, etter å ha fått flere slag i hodet.
- Heldigvis hadde en på laget hansken oppå hodet hans da et par av slagene kom, så han bare traff hånda i stedet for hodet. Og heldigvis gikk det ikke så ille som det kunne gått, det er for så vidt bra med ham nå, sier Thoresen til HA-sporten.
Kraftige reaksjoner
26-åringen satt helt på den andre siden av boksen, og oppfattet først bare skrik og skrål. Før han fikk se mannen hengende over pleksiglasset.
- Han skal være glad han ikke kom seg inn i boksen, da hadde han fort fått 20 køller i hodet sjøl, smiler Thoresen.
Ifølge klubbens nettsider har Salavat reagert kraftig på hendelsen, og kontaktet forbundet med tanke på bedret sikkerhet.
- Det var ganske dårlig vakthold, men politiet kom kjapt inn og tok seg av ham. Han kan nok vente seg en liten fengselsstraff, sier Patrick Thoresen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.