HAMAR: Det slo gårsdagens bursdagsbarn (28 år) fast overfor HA-sporten allerede i august, da han reiste til sin nye klubb SKA St. Petersburg.
Selv om det ikke er OL før i Sotsji i 2014, går det første toget med 1. klassebilletter til OL allerede i vinter.
Hvis Norge er nummer ni etter VM i Finland og Sverige i mai neste år, er laget direkte kvalifisert til OL.
Lagene fra ti til tolv får spille OL-kvalifisering på hjemmebane i februar 2013.

Ikke alle får fri til kvalifisering

- Hvis Norge skal spille kvalifisering er det selvfølgelig veldig bra om vi kan gjøre det på hjemmebane. Vi så hvor mye det betydde på Jordal før OL i Vancouver, da vi kvalifiserte oss sist. Samtidig er det enda viktigere om vi kan klare det allerede i år, før kvalifiseringen spilles i februar, og da kan vi risikere å spille uten alle de som eventuelt er i NHL-systemet og ikke får fri til en slik turnering. Vi trenger å ha med de beste, sier Patrick Thoresen.
Han fikk mye oppmerksomhet da han sto av VM i fjor på grunn av familie og eget bryllup.
- Det er ikke tvil om at jeg vil være med å spille VM denne sesongen, hvis jeg ikke er skadet, sier Thoresen.

Vil ha tre års forpliktelse

Denne uka er han likevel ikke med når landslaget reiser til Frankrike, etter avtale med sportssjef i ishockeyforbundet, Petter Salsten.
- Jeg får ikke til alle samlingene før VM. Jeg skal blant reise veldig mye etter landslagspausa, når laget skal mye på roadtrip i KHL, og blir borte fra familien nesten hele desember.
Salsten bekrefter at Patrick har fått fri.
- Vi vil fjerne ha med Patrick, og er opptatt av å legge et løp for landslaget med en treårsplan til OL i Sotsji. Vi vil gjerne ha com-mitment fra alle fram dit, også Patrick, som vi håper kan være med mer enn bare til selve VM. Samtidig vil landslagssjefen bruke turneringene nå også til å gi unge spillere som er for gamle for U20-landslaget, en verdifull smakebit på det internasjonale nivået.

Suveren serieleder

I dag er Thoresen en snartur i Hamar med familien for å føle litt på hvordan det er å være hjemme etter tre måneder i St. Petersburg eller på tur med laget.
Laget er suveren serieleder med seks poeng og tre kamper mindre spilt. Blant annet ble det seks kamper på rad uten tap før landslagspausa.
- Vi har ikke tapt mange poeng, og er veldig fornøyd med starten. Samtidig er jeg fortsatt litt misfornøyd med egen poengproduksjon, men det er små marginer om det blir ett, to eller tre målpoeng i hver kamp.
I forrige uke ble trenerne i begge finalelagene i fjor sparket. Tidligere svensk landslagssjef Bengt-Åke Gustavsson i Atlant, og Sergei Mikhalyov i Thoresens gamle klubb Salavat.
- Med den troppen Salavat har var det nok det eneste riktige. De har underprestert så langt, fastslår Patrick Thoresen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.